mateusz789 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 (edited) Witam, dzisiaj na themeforest.net zakupiłem szablon Rococo, wgrałem pliki quickstart na serwer i zainstalowałem, wszystko przebiegało bezproblemowo, tylko teraz nie potrafię zainstalować języka polskiego. Wybieram Lokalizacja > Tłumaczenia > MODYFIKUJ TŁUMACZENIA Rodzaj tłumaczenia: Tłumaczenie stron sklepu Wybierz swój szablon: rococo Wybierz swój język: Polski > MODYFIKUJ I otrzymuję komunikat:Frazy do tłumaczenia 1039 Razem brakujących zwrotów 1039 Przez to nie mogę przetłumaczyć stron sklepu. Sprawdzałem na standardowym szablonie i jest ok (0 brakujących zwrotów) , a po wyborze rococo 1039. Znacie jakieś rozwiązanie ? Roboczy adres sklepu: http://nocleg1.webd.pl/meble Edited August 22, 2017 by mateusz789 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Nie możesz wprowadzać tłumaczeń czy stwierdzasz że ich po prostu nie ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mateusz789 Posted August 22, 2017 Author Share Posted August 22, 2017 Język jest zainstalowany czyli tłumaczenia są. Nie można ich dodać do tego szablonu, a do standardowego można. Chyba, że robię coś źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Chyba nie rozumie do końca ponieważ gdy wejdziesz tak jak napisałeś powinieneś widzieć pola do uzupełnienia tłumaczeń, nie ma ich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mateusz789 Posted August 22, 2017 Author Share Posted August 22, 2017 Są, ale wszystkie puste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 To jest normalne jeśli szablon nie został przetłumaczony, tak jest w presta że każdy szablon ma swoje własne tłumaczenia ponieważ w większości są to nie tylko tłumaczenia stron ale również tłumaczenia modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mateusz789 Posted August 22, 2017 Author Share Posted August 22, 2017 W tych pustych polach mam możliwość wprowadzenia te 1059 rekordów > więc to jedyne rozwiązanie, tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Nie jedyne ponieważ w zakładce Lokalizacja > Tłumaczenia masz możliwość skopiowania tłumaczenia np. z szablonu domyślnego lub pobrania z serwerów presty, czy kopiując plik z katalogu themes/defaul-bootstrap/langpl/pl.php do katalogu obecnego szablonu, natomiast szansa że będzie to 100% tłumaczenie jest bardzo mała i resztę brakujących fraz musisz wprowadzić ręcznie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 sprawdź czy masz plik z tłumaczeniem themes\TWOJ_SZABLON\lang\pl.phpjeżeli nie, to skopiuj go tam przez ftp z szablonu default_bootstrap 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mateusz789 Posted August 22, 2017 Author Share Posted August 22, 2017 (edited) Dzięki chłopaki! Zaoszczędziliście mi kilku tysięcy klików EDIT: Te które zostały do uzupełnienia (29) nie chcą mi się zapisywać za pierwszym razem - dopiero po powtórzeniu czynności się zapamiętują.Można to jakoś poprawić ? Tak poza tym to najlepiej na jakiej wersji php ma pracować serwer dla presty ? Edited August 22, 2017 by mateusz789 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Błąd z zapisem jest zazwyczaj na prescie w wersji poniżej 1.6.1.9 i na przeglądarce chrome. Zaleca się wersje php 5.6 chociaż na 7.0 też działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mateusz789
Witam,
dzisiaj na themeforest.net zakupiłem szablon Rococo, wgrałem pliki quickstart na serwer i zainstalowałem, wszystko przebiegało bezproblemowo, tylko teraz nie potrafię zainstalować języka polskiego.
Wybieram Lokalizacja > Tłumaczenia > MODYFIKUJ TŁUMACZENIA
Frazy do tłumaczenia 1039
Razem brakujących zwrotów 1039
Przez to nie mogę przetłumaczyć stron sklepu.
Sprawdzałem na standardowym szablonie i jest ok (0 brakujących zwrotów) , a po wyborze rococo 1039.
Znacie jakieś rozwiązanie ?
Roboczy adres sklepu: http://nocleg1.webd.pl/meble
Edited by mateusz789 (see edit history)Link to comment
10 answers to this question
Recommended Posts