bblues Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Witajcie. Presta 1.7.2.0. Szablon klasyczny. Zakup - Koszyk - Potwierdzenie - Płatność - OK Ale po zatwierdzeniu płatności w podsumowaniu zamówienia 2 problemy: 1 - ceny wyświetlają się netto. 2 - miniatury - wygląda na to, że Presta wybiera losowo obrazek i dodaje jednakowy do każdej pozycji. Zerknijcie na zrzut ekranu. Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bblues Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 Szanowny moderatorze - proszę wyrzucić temat - już nie aktualny! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Szanowny użytkowniku, tematów się nie wyrzuca tylko podaje rozwiązanie coby inni z podobnym problemem mieli łatwiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bblues Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 Szanowny moderatorze. Problem rozwiązałem, ale w sposób tak mało elegancki, że nie wiem czy mogę takimi poradami dzielić się z innymi. Ale skoro nalegasz. W css elementy odpowiedzialne za wyświetlanie img i cen opatrzyłem takim oto dziełem: {display:none!important;} Parafrazując słowa Stalina - nie ma elementu, nie ma problemu. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Z miniaturkami jak sobie poradziłeś? Ja obstawiam błąd miniaturek związany z cache, być może masz jakiś memcache lub co gorsze cachowanie do plików? Co do podatków to zobacz w zakładce Improve > International > Taxes są dodatkowe ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bblues Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 (edited) Nie poradziłem sobie. Po prosto za pomocą reguł CSS ukryłem wyświetlanie zarówno miniatur jak i cen (są wyświetlane w kolumnach tabeli). Teraz wygląda to tak jak w załączniku. Co do cen - wszędzie są brutto za wyjątkiem podsumowania koszyka. Oraz szczegółów zamówienia wyświetlanych w na koncie klienta (Historia i szczegóły zamówień -> szczegóły). W pliku /NAZW_TEMPLATKI/templates/customer/_partials/order-detail-no-return.tpl jest fragment kodu odpowiedzialny za wyświetlanie ceny szczegółów historii zamówień klienta {block name='order_products_table'} <div class="box hidden-sm-down"> <table id="order-products" class="table table-bordered"> <thead class="thead-default"> <tr> <th>{l s='Product' d='Shop.Theme.Catalog'}</th> <th>{l s='Quantity' d='Shop.Theme.Catalog'}</th> <th>{l s='Unit price' d='Shop.Theme.Catalog'}</th> <th>{l s='Total price' d='Shop.Theme.Catalog'}</th> </tr> </thead> i pytanie o zmienną 'Unit price' ? Dlaczego akurat ta jest netto? Ja na to za cienki jestem. Edited August 17, 2017 by bblues (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presciak Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Tez przerabiałem temat z cenami netto. Po aktualizacji z niższej wersji. Sprawdź w Preferencje -> Klienci -> Grupy -> Edytuj -> Metoda wyświetlania cen zmień na brutto u mnie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bblues Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 (edited) @presciak dzięki ale nie pomogło. Wszędzie ceny są brutto za wyjątkiem podglądu szczegółów zamówienia w historii zamówień zarejestrowanego klienta. Edited August 19, 2017 by bblues (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bblues Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 Nadal wałkuję temat. Konto klienta -> historia zamówień -> szczegóły W pliku wynikowym tworzona jest tabelka: ... <td>Nazwa produktu</td> <td>ilość</td> <td>Ccena jednostkowa</td> <td>Wartość produktów</td> </tr> </tbody> plik który ją tworzy to /NAZWA_TEMPLATKI/templates/customer/_partials/order-detail-no-return.tpl i ten fragment wygląda tak: ... <td> {if $product.customizations} {foreach $product.customizations as $customization} {$customization.quantity} {/foreach} {else} {$product.quantity} {/if} </td> <td class="text-xs-right">{$product.price}</td> <td class="text-xs-right">{$product.total}</td> </tr> {/foreach} i to co zaznaczyłem na czerwono wyświetlane jest w cenach netto. Przy czym podsumowanie całościowe jest podawane brutto w kolejnej tabelce. Mogę prosić mądrzejszych o pomoc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 polenD Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Hej Ten sam problem z ceną netto w podsumowaniu zamówienia i w przesyłanym mailu. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xmicx Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 U mnie jest dokładnie ten sam problem: W podsumowaniu zamówienia i w przesyłanym mailu ceny są netto Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Netteria.NET Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Odkopię temat. Mam to samo a nawet więcej bo nie tylko w podsumowaniu zamówienia i mailach wysyłanych do klienta ale i w historii zamówień którą widzi klient zalogowany. W konfiguracji wszystko wydaje się ok. Czy to nie jest jakiś błąd presty? A może coś przy instalowaniu się skopało? Niestety nie ja to instalowałem i jak to często bywa do mnie dopiero jak są problemy:) Aktualna wersja presty to 1.7.2.4. Zacząłbym od aktualizacji ale ponieważ nie instalowałem tego sklepu to boję się czy coś się nie posypie. Może ktoś wie czy nowsza wersja presty rozwiązuje problem? W sumie mogę to sam jakoś poprawić ale nie chcę wyważać otwartych drzwi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bblues
11 answers to this question
Recommended Posts