hakeryk2 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 (edited) Witam, Szybkie pytanie: gdzie mogę dostać się do kodu który odpowiedzialny jest za generowanie API zamówień? Potrzebuję zmienić by wartość product_name nie wskazywała pełnej nazwy produktu wraz z nazwą kategorii atrybutu. Np z Ładny Towar: Kolorystyka grupy - Czerwony NAŁadny Towar CzerwonyTo sobie sam zrobię, jednak po prostu nie wiem gdzie znaleźć możliwość edycji logiki API Dodatkowo szybkie pytanko: czy przez URL mogę zmienić np numer śledzenia paczki? Edited August 16, 2017 by hakeryk2 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hakeryk2 Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 (edited) Dobra, poradziłem sobie. Nadpisałem klasę getWsOrderRows tym class Order extends OrderCore { /* * Changes API otput of product name to shorter one * Only product name and attribute name */ public function getWsOrderRows() { $query = ' SELECT od.`id_order_detail` as `id`, od.`product_id`, od.`product_price`, od.`id_order`, od.`product_attribute_id`, od.`product_quantity`, CASE WHEN od.`product_attribute_id` != 0 THEN CONCAT(pl.`name`, \': \', GROUP_CONCAT(DISTINCT (al.`name`) SEPARATOR " " )) ELSE pl.`name` END as product_name, od.`product_reference`, od.`product_ean13`, od.`product_upc`, od.`unit_price_tax_incl`, od.`unit_price_tax_excl` FROM `'._DB_PREFIX_.'order_detail` od LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'product_lang` pl ON (pl.`id_product` = od.`product_id`) LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'product_attribute_combination` pac ON (pac.`id_product_attribute` = od.`product_attribute_id`) LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'attribute_lang` al ON ((pac.`id_attribute` = al.`id_attribute`) AND al.`id_lang` = '.Configuration::get('PS_LANG_DEFAULT').') WHERE od.`id_order` = '.(int)$this->id.' AND al.`id_lang` = '.Configuration::get('PS_LANG_DEFAULT').' GROUP BY od.`product_attribute_id`'; $result = Db::getInstance()->executeS($query); return $result; } } Rozwiązanie nie wspiera multistore ani multilanguage (bo mi się nie chciało i nie potrzebuję) może ktoś przerobi to na multistore/multilanguage Dalej jednak pozostawiam otwarte pytanie o update numeru śledzenia przez URL. Edited November 20, 2017 by hakeryk2 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
hakeryk2
Witam,
Szybkie pytanie: gdzie mogę dostać się do kodu który odpowiedzialny jest za generowanie API zamówień?
Potrzebuję zmienić by wartość product_name nie wskazywała pełnej nazwy produktu wraz z nazwą kategorii atrybutu.
Np z
Ładny Towar: Kolorystyka grupy - Czerwony
NA
Edited by hakeryk2 (see edit history)Ładny Towar Czerwony
To sobie sam zrobię, jednak po prostu nie wiem gdzie znaleźć możliwość edycji logiki API
Dodatkowo szybkie pytanko: czy przez URL mogę zmienić np numer śledzenia paczki?
1 answer to this question
Recommended Posts