greg1987 Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 (edited) Witam zakupiłem moduł HTML Box Pro. Chciałbym stworzyć w nim prostokąt czarny na całą szerokość strony i na nim napis w dwóch liniach tzw. banner reklamowy. Niestety cały czas moduł wyświetla mi sam kod a nie tworzy ani prostokątów ani kolorów. Może coś źle robię. Chciałbym aby pasek znajdował się w Header a później klasie banner. Czy wie ktoś jak to wykonać ? Jeden z kodów które testowałem to : <div style="banner:block; background:#fff; padding:20px; margin:20px; clear:both;"> Test </div> Działa lecz chciałbym aby moduł wyświetlał sie w <div class="header-container"> -> header id="header"> - > <div class="banner">. Pozdrawiam, Grzegorz Edited August 15, 2017 by greg1987 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Generalnie rzecz ujmując to cały proces tworzenia bloków opiera się o trzy kroki. Pierwszy - to wybór pozycji w której chcemy utworzyć blok. Niech to zatem będzie displayTop. Drugi - tworzymy blok w wybranej pozycji Trzeci - definiujemy zawartość bloku - tj. albo kod, albo treści które możemy wygenerować za pomocą edytora Tworząc zawartość bloku wykorzystujemy albo edytor kodu, albo edytor treści. Jeżeli do edytora treści wklejamy kod, to będzie on traktowany jako tekst - nie jako kod. Posługując się kodem, trzeba wykorzystać edytor kodu: http://i.imgur.com/Wu8zPVG.png lub wyłączyć edytor: http://i.imgur.com/zpIW9gR.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg1987 Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 Ok rozumiem, tak stworzyłem wybrałem header. i wpisałem ten mój kod. Ale chciałbym żeby był szerszy i responsywny na szerokość strony oraz także aby wyświetlał się pozycji baner. Czy możesz pomóc mi to zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Ok rozumiem, tak stworzyłem wybrałem header. i wpisałem ten mój kod. Ale chciałbym żeby był szerszy i responsywny na szerokość strony oraz także aby wyświetlał się pozycji baner. Czy możesz pomóc mi to zrobić ? Header to nie jest hook do uczepiania modułów coś tam wyświetlających, jeśli już to displayBanner. Użyj odpowiednie klasy dla elementów to będzie responsywnie: https://getbootstrap.com/docs/3.3/css/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Ok rozumiem, tak stworzyłem wybrałem header. i wpisałem ten mój kod. Ale chciałbym żeby był szerszy i responsywny na szerokość strony oraz także aby wyświetlał się pozycji baner. Czy możesz pomóc mi to zrobić ? To jaki kod wykorzystamy do budowy bannera jest zależne od kontekstu tj. szablonu i sposobu jego budowy. Jeżeli chcemy blok na cała szerokość strony, to musimy wybrać taką pozycję, która umożliwia utworzenie bloków na cała szerokość. Chodzi o to aby dobrać odpowiednie miejsce, to istotnie bowiem niektóre pozycje jak np. "lewa kolumna" nie pozwalają na budowę takich szerokich bloków bowiem lewa kolumna sama w sobie ma ograniczoną szerokość. Najlepiej bedzie, gdybyś wskazał miejsce na stronie w którym chciałbyśten banner umieścić. Zerknę na stronę i na tej podstawie będe mógł powiedzieć coś więcej w tym również przedstawić gotowca tj. gotowy kod do wklejenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg1987 Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 Wysłałem Ci wiadomość prywatną. Z danymi strony i gdzie znajduje się oryginalny moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg1987 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 (edited) Chciałbym aby moduł HTML BOX PRO zajął miejsce modułu Blok banera. W to samo miejsce. Piszę posta, ponieważ nie uzyskałem żadnej odpowiedzi na priv, ani przez sklep dotycząca modułu. Edited August 29, 2017 by greg1987 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts