prestaUczen Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Witajcie Chciałem dodać kilka towarów do zakładek na głównej. 1. Nowe dodaje poprzez duplikowanie i usuwanie starego czy jest jakiś inny sposób? 2. Jak mogę dodać przedmioty do "wyprzedaże"? Robię jak przeczytałem tutaj na forum tzn pod ceną produktu klikam "nowa cena" i dodaje niższą ale nie trafia do tej tabeli 3. Czy można jakoś samemu zdefiniować które przedmioty są popularne? Preste mam 1.6.1.15 Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 1. Tak jest o wiele lepsza metoda ponieważ usuwanie i dodawanie produktu zmienia jego ID któe jest w linku więc produkty usunięte jeśli w google zostały zaindeksowane dostają 404. Można zmienić datę utworzenia produktu w bazie danych, znajdziesz do tego gotowe moduły. 2. To zależy co u ciebie tak na prawdę wyświetlają Wyprzedaże jeśli produkty po obniżonej cenie to takiemu produktowi należy ustawić specyficzną cenę. 3. Popularne to zazwyczaj produkty z danej kategorii określonej w module homefeatured więc wystarczy ustawić ID odpowiedniej kategorii w tym module i do niej dodać tylko produkty z które mają się tam pojawić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 prestaUczen Posted August 13, 2017 Author Share Posted August 13, 2017 1. Moduł już mam do wyświetlania No chyba że chodzi o moduł do zmiany daty tak? 2. Po zmianie specyficznej ceny nadal się nie wyświetlają w tym module. Dodam że na podstronie ze stopki nazwasklepu.pl/promocje są pokazane. 3. To póki co nie jest tak pilne ale ogarnę to Dziękuję za szybką odpowiedz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 prestaUczen Posted August 13, 2017 Author Share Posted August 13, 2017 Udało się! Ogarnąłem temat Dzięki podpowiedzi endriu dodałem kategorie jakie mają być wyświetlane i się pokazuje wszystko! Mała głupota a jak miesza :/ Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 1. tak moduł do zmiany daty 2. może ten moduł nie jest od produktów przecenionych tylko posiada złe tłumaczenie lub jest to moduł który działa na innej zasadzie, np. wyświetla produkty które są oznaczone jako wyprzedaż, jest taka opcja w zakładce ceny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 prestaUczen Posted August 13, 2017 Author Share Posted August 13, 2017 Dziękuję za pomoc A czy mógłbym dostać jakąś nazwę modułu? Szukam i nie mogę trafić na nic takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Było ostatnio na forum poruszane: https://www.prestashop.com/forums/topic/622433-nowo%C5%9Bci-jak-wyd%C5%82u%C5%BCy%C4%87-czas-opisu-produktu-jako-nowo%C5%9B%C4%87/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 prestaUczen Posted August 13, 2017 Author Share Posted August 13, 2017 Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
prestaUczen
Witajcie
Chciałem dodać kilka towarów do zakładek na głównej.
1. Nowe dodaje poprzez duplikowanie i usuwanie starego
czy jest jakiś inny sposób?
2. Jak mogę dodać przedmioty do "wyprzedaże"?
Robię jak przeczytałem tutaj na forum tzn pod ceną produktu klikam "nowa cena" i dodaje niższą ale nie trafia do tej tabeli
3. Czy można jakoś samemu zdefiniować które przedmioty są popularne?
Preste mam 1.6.1.15
Dziękuję!
7 answers to this question
Recommended Posts