Marcin6 Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 PS 1.6.1.5 Przenoszę Prestę z MintHost na webh.pl. Poprzednio był PHP 5.4.45, memory_limit = 2048M, max_input_vars = 10000, post_max_size 200M, max_input_nesting_level = 256 Teraz jest PHP 5.6.31, memory_limit = 2048M, max_input_vars = 10000, post_max_size 256M, max_input_nesting_level = 64 PS używa moduły wymagające IonCube. Podmieniłem dane w tabelach: ps_shop_url, ps_configuration { PS_SHOP_DOMAIN, PS_SHOP_DOMAIN_SSL }, dane do połączenia z bazą, włączyłem DEV_MODE. Niestety ciągle wyrzuca mi Fatal error: Call to undefined function phpdefine() in /home/***/domains/***/public_html/config/settings.inc.php on line 1 Siedzę nad tym już ładne kilka h i już nie mam pomysłów. Do tej pory próbowałem min.: - sprawdzałem czy nie mam literówek w settings.inc.php, - sprawdzałem czy jakiś prosty skrypt w php odpali - odpalił bez problemu, - wymazywałem settings.inc.php - pojawiły się błędy związane z tym, że nie można połączyć z bazą, - usuwałem ręcznie cache poprzez zdeletowanie cache/smarty i tam 2 foldery - usunięcie ręczne modułów korzystających z IonCube O co może chodzić, czego mogę spróbować jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 W php nie ma funkcji phpdefine(), jest natomiast define(). Powinno być tak: <?phpdefine('_DB_SERVER_', 'localhost'); a nie np. tak: <?phpdefine('_DB_SERVER_', 'localhost'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin6 Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Prestashop lub serwer skompresował sobie wszystko w jeden ciąg znaków, a ja tego nie widziałem. Po ponownym zalogowaniu do FTP dziś wszystko było widoczne. Naprawione ;-) e_com - dzięki za podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Presta i serwer to nie robią takich numerów z plikami. To raczej kwestia źle skonfigurowanego klienta FTP, który potrafi modyfikować pliki w czasie transferu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Marcin6
PS 1.6.1.5
Przenoszę Prestę z MintHost na webh.pl.
Poprzednio był PHP 5.4.45, memory_limit = 2048M, max_input_vars = 10000, post_max_size 200M, max_input_nesting_level = 256
Teraz jest PHP 5.6.31, memory_limit = 2048M, max_input_vars = 10000, post_max_size 256M, max_input_nesting_level = 64
PS używa moduły wymagające IonCube.
Podmieniłem dane w tabelach: ps_shop_url, ps_configuration { PS_SHOP_DOMAIN, PS_SHOP_DOMAIN_SSL }, dane do połączenia z bazą, włączyłem DEV_MODE.
Niestety ciągle wyrzuca mi
Fatal error: Call to undefined function phpdefine() in /home/***/domains/***/public_html/config/settings.inc.php on line 1
Siedzę nad tym już ładne kilka h i już nie mam pomysłów. Do tej pory próbowałem min.:
- sprawdzałem czy nie mam literówek w settings.inc.php,
- sprawdzałem czy jakiś prosty skrypt w php odpali - odpalił bez problemu,
- wymazywałem settings.inc.php - pojawiły się błędy związane z tym, że nie można połączyć z bazą,
- usuwałem ręcznie cache poprzez zdeletowanie cache/smarty i tam 2 foldery
- usunięcie ręczne modułów korzystających z IonCube
O co może chodzić, czego mogę spróbować jeszcze?
3 answers to this question
Recommended Posts