kubadobry Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 (edited) Jak w temacie nie mogę wprowadzić opisu do produktów. pole opis jest nieaktywne - nie da się tam nic wpisać Nikt nie pomoze? Mogę dodawać zdjęcia, ceny, kategorie, opcje; ale w polu opisu produktu nie da się pisać Edited August 7, 2017 by kubadobry (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bitoslaw Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Wyślij nam screeny to zobaczymy o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubadobry Posted August 8, 2017 Author Share Posted August 8, 2017 Dziękuję za odpowiedź. screen. w tym oknie nie da się nic pisać wy tym oknie nie da się pisać.bmp pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Multistore masz włączone ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubadobry Posted August 8, 2017 Author Share Posted August 8, 2017 (edited) Myślę, że nie. w każdym razie ja nie włączałem. Sklep jest wyłącznie w języku słowackim. Edited August 8, 2017 by kubadobry (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bitoslaw Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Z tego co widzę chcesz coś napisać w zakładce streszczenie (krótki opis), w zakładce opis (na twojej stronie podpis) da się pisać czy nie?Może najprościej było by wziąć plik odpowiadający za ten moduł z czystej presty i podmienić na serwerze, mogło się coś tam namieszać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubadobry Posted August 8, 2017 Author Share Posted August 8, 2017 Nie mogę pisać ani w streszczeniu ani w opisie. A który plik trzeba wymienić, który plik za to odpowiada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bitoslaw Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Jak dobrze pamiętam bootstrap.php. Ale dla pewności zapisz sobie ten co masz bootstrap.php gdzieś na komputerze, że jak go podmienisz z czytej presty a coś się sypnie to masz kopię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubadobry Posted August 8, 2017 Author Share Posted August 8, 2017 niestety nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Nie ładuje się edytor tinymce. Mogą to być problemy z javascript. A np. w edycji kategorii ładuje się tinymce i możesz zmieniać opis: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubadobry Posted August 8, 2017 Author Share Posted August 8, 2017 (edited) nie tam też się nie da. tam się ani okno do wpisywania nie wyświetla. Opis z tych kategorii demo się na chwile pojawi potem zniknie. To samo przy produktach na chwile pojawi się jakiś text w tym oknie opisu potem zniknie. Edited August 8, 2017 by kubadobry (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Czyli w całym sklepie jest problem z ładowaniem tinymce. Czy prestashop jest zaktualizowany do najnowszej wersji 1.7.2.0, czyli wersji posiadającej najmniej błędów? I czy były robione jakieś własne modyfikacje w kodzie sklepu? Należy uruchomić konsolę javascript i popatrzeć jakie błędy raportuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubadobry Posted August 9, 2017 Author Share Posted August 9, 2017 Problem isnieje od poczatku. Od instalacji w zeszlym tygodniu. jest to wersja 1.7.2.0 tak tak byly robione modyfikacje, ktore mialy podobno rozwiazac ten problem. Sprawdze te bledy w javascrypt i napisze jesli sie jakies pojawia oraz liste modyfikacji. Dziekuje za zainteresowanie tematem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kubadobry Posted August 9, 2017 Author Share Posted August 9, 2017 Uncaught TypeError: $(...).fancybox is not a function http://auto-chemia.sk/modules/gamification/views/js/gamification_bt.js GET http://auto-chemia.sk/admin312m32qao/filemanager/plugin.min.js błędy z konsoli Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 To diagnoza jest prosta, błędy generuje moduł "gamification". Należy go odinstalować i pewnie wszystko wróci do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kubadobry
Jak w temacie nie mogę wprowadzić opisu do produktów. pole opis jest nieaktywne - nie da się tam nic wpisać
Nikt nie pomoze?
Mogę dodawać zdjęcia, ceny, kategorie, opcje; ale w polu opisu produktu nie da się pisać
Edited by kubadobry (see edit history)Link to comment
14 answers to this question
Recommended Posts