zainstalowany moduł Paczkomaty InPost (ale to chyba bez znaczenia).
Opis problemu:
Mam przykładowo dwa produkty,
pierwszy A (waga 100kg) ma przypisanego przewoźnika X który kosztuje 35zł,
drugi B (waga 1kg) ma przypisanego przewoźnika Y który kosztuje 12zł.
Jeśli wrzucę do koszyka oba produkty razem koszty wysyłki są wyliczane prawidłowo czyli 47zł
ale gdy przechodzę z pkt. 04. Wysyłka do 05. Płatności, pojawia się komunikat "Brak zainstalowanych modułów płatności."
problem nie występuję jeśli produkt A i B ma przypisanego tego samego przewoźnika.
Nie mam pomysłu jak rozwiązać ten problem, muszę mieć zróżnicowane ceny wysyłki ponieważ część asortymentu
wysyłamy od różnych producentów oraz gabaryty sprzedawanych produktów są przeróżne, więc muszą być przewoźnicy przypisani do konkretnych produktów. Proszę społeczność o pomoc lub jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem.
Question
[email protected]
Witam,
posiadam sklep na platformie Prestashop 1.6.1.11,
zainstalowany moduł płatności PayU.
zainstalowany moduł Paczkomaty InPost (ale to chyba bez znaczenia).
Opis problemu:
Mam przykładowo dwa produkty,
pierwszy A (waga 100kg) ma przypisanego przewoźnika X który kosztuje 35zł,
drugi B (waga 1kg) ma przypisanego przewoźnika Y który kosztuje 12zł.
Jeśli wrzucę do koszyka oba produkty razem koszty wysyłki są wyliczane prawidłowo czyli 47zł
ale gdy przechodzę z pkt. 04. Wysyłka do 05. Płatności, pojawia się komunikat "Brak zainstalowanych modułów płatności."
problem nie występuję jeśli produkt A i B ma przypisanego tego samego przewoźnika.
Nie mam pomysłu jak rozwiązać ten problem, muszę mieć zróżnicowane ceny wysyłki ponieważ część asortymentu
wysyłamy od różnych producentów oraz gabaryty sprzedawanych produktów są przeróżne, więc muszą być przewoźnicy przypisani do konkretnych produktów. Proszę społeczność o pomoc lub jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem.
Edited by [email protected] (see edit history)Link to comment
3 answers to this question
Recommended Posts