c3ltis Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Witam. Mam sklep na prestashop 1.7 nie wiem czemu opis produktu jest po lewej stronie jak na zdjęciu. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie zmienić układ aby znalazł się na środku ? Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 brak zdjęcia, dołącz je raz jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted July 28, 2017 Author Share Posted July 28, 2017 Przepraszam nie wiem czemu się nie dołączyło tu masz link: https://zapodaj.net/d5b39ee4b6b71.png.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Witam. Mam sklep na prestashop 1.7 nie wiem czemu opis produktu jest po lewej stronie jak na zdjęciu. Ja wiem czemu. Bo w języku polskim pisze się od lewej do prawej i jest to naturalny i poprawny układ wyświetlania tekstu. W językach arabskich będzie odwrotnie, ale o językach w których pisze się na środku to nie słyszałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted August 2, 2017 Author Share Posted August 2, 2017 Ja wiem czemu. Bo w języku polskim pisze się od lewej do prawej i jest to naturalny i poprawny układ wyświetlania tekstu. W językach arabskich będzie odwrotnie, ale o językach w których pisze się na środku to nie słyszałem. Niezła wypowiedź nie nic nie wniosła do tematu ale skomentuje . Skoro w Polsce piszemy od lewej do prawej to dlaczego okno jak widać na zdjęciu znajduje się po prawej ? A o ile mi wiadomo przy tworzeniu dokumentów wszelakiego typu była i chyba dalej jest opcja wyśrodkuj dlatego pytam jak wyśrodkować okno opis na stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Modyfikacja szablonu, pliku tpl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akow Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Mam ten sam problem. Chyba template w 1,7 jest jakiś zwalony. podpowie ktoś czy dobrze kombinuje że będzie to w pliku : themes/classic/templates/catalog/product.tpl ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 w pliku product.tpl blok kodu {block name='product_tabs'} .... ....{/block}proponuje przenieść przed zamknięcie elementu<div class="row"> .... .... {block name='product_tabs'} .... .... {/block}</div>opis i inne zakładki w tym bloku będą wypełniały całą szerokość strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioCCH Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Jest jakaś opcja, która sam opis wyrzuci pod zdjęcia i rozszerzy opis na całą szerokość ? Pomożecie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeti20 Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 (edited) Wejdź w /your_theme/templates/catalog/product.tpl Otwórz za pomocą notatniku czy notepad++: Tak będzie to wyglądać 1 2 3 4 5 {block name='hook_display_reassurance'} {hook h='displayReassurance'} {/block} {block name='product_tabs'} No i dodadj ten kod pomiędzy do niego (od 5 do 10): 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 {block name='hook_display_reassurance'} {hook h='displayReassurance'} {/block} </div> </div> </div> <div class="row"> <div class="col-md-12"> <div> {block name='product_tabs'} Edited March 2, 2018 by jeti20 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
algodon Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 U mnie niestety nic nie pomogło kolumna Opisu jest dalej po prawej stronie a nie na całej szerokości tempaltes CLASSIC Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech.protasewicz Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 On 4.08.2018 at 10:41 AM, algodon said: U mnie niestety nic nie pomogło kolumna Opisu jest dalej po prawej stronie a nie na całej szerokości tempaltes CLASSIC U mnie zadziałało tylko trzeba było po poprawieniu pliku. Wyczyścić pamięć podręczną sklepu. tj. Zaawansowane/wydajność i przycisk u góry "Wyczyścić pamięć podręczną" Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialy88 Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Witam, U mnie również nie pomogło. Posiada może ktoś jakieś sprawdzone rozwiązanie? Posiadam wersje 1.7.4.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iza997 Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Podany sposob dziala idealnie. Warunek: korekta wlasciwego pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech.protasewicz Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 I we właściwym miejscu. Też trochę z tym walczyłem ale działa do dzisiaj. Jedyne co to po aktualizacji muszę z powrotem przywrócić mój zmodyfikowany plik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts