c3ltis Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Witam. Od kilku dni walczę w sklepie opartym na prestashop 1.7 z dodatkowym przelewem. Chciałem dodać drugi raz moduł płatność przelewem tylko opisać go kredyt kupiecki zgodnie z umową. W ten sposób chcieliśmy rozwiązać problem odroczonego terminu płatności. Myślałem że wystarczy powielić ps_wirepayment i wszystko będzie super ale nie jest. W płatnościach widzę dwa razy przelew i na tym koniec. Nie mogę zmienić tłumaczenia bo presta go nie widzi w tłumaczeniach nie wiem jak skopiować wzór maila. Prosił bym o pomoc. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 wystarczy powielić oraz zmienić wszelakie wystąpienia ps_wirepayment w nazwie katalogu, plików jak i w kodzie. dodatkowo, dobrą praktyką będzie zmuszenie zduplikowanej wersji modułu do wykorzystywania innych zmiennych, które przechowują informacje o płatności w bazie danych (wtedy każdy z modułow będzie mógł mieć swoje własne unikalne ustawienia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted July 28, 2017 Author Share Posted July 28, 2017 (edited) Dzięki za szybką odpowiedź a jest szansa na jakiś mały tutorial Myślę że przyszłościowo więcej osób na tym skorzysta A pierwszą część chyba zrobiłem poprawnie ale pewności nie mam okaże się na koniec Edited July 28, 2017 by c3ltis (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted August 2, 2017 Author Share Posted August 2, 2017 dodatkowo, dobrą praktyką będzie zmuszenie zduplikowanej wersji modułu do wykorzystywania innych zmiennych, które przechowują informacje o płatności w bazie danych (wtedy każdy z modułow będzie mógł mieć swoje własne unikalne ustawienia) Vekia czy zechciał byś powiedzieć jak to zrobić będę wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted August 6, 2017 Author Share Posted August 6, 2017 Ok cisza to żeby nie było że czekam na gotowca zrobiłem coś takiego ale się nie instaluje Może ktoś zerknąć co jest nie tak ? ps_wirepayment2.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Halo jest tam kto ? Straszna cisza nastała nikt nic nie pomoże ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Sprawdź ten: https://www.dropbox.com/s/xtipy8iylp8yq3r/ps_wirepaymentweb4ever.zip?dl=0 nie testowałem ale powinien działać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted August 11, 2017 Author Share Posted August 11, 2017 Super moduł się odpala ale nie mogę go przetłumaczyć . Załączam zdjęcia. Na Zdjęciu 1 co chcę przetłumaczyć ,a na zdjęciu 2 brak modułu do przetłumaczenia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted August 12, 2017 Author Share Posted August 12, 2017 (edited) Dobra znalazłem sam . Dla innych zmianę opisu zrobiłem w pliku modules/ps_wirepaymentweb4ever/views/templates/hook/ps_wirepayment_intro.tpl Azmianę nazwy wyświetlania modules/ps_wirepaymentweb4ever/ps_wirepaymentweb4ever.php linia 197 ->setCallToActionText($this->trans('Kredyt kupiecki', array(), 'Modules.Wirepaymentweb4ever.Shop')). Zmiany dokonywałem na module który udostępnił endriu107 (serdeczne dzięki). Dołączam go do tego postu aby inni mieli komplet w jednym miejscu. PS: gdzie znajduje się informacja o nazwie szablonu e-mail aby zmienić jej treść dla tej formy płatniczej ? ps_wirepaymentweb4ever.zip Edited August 12, 2017 by c3ltis (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
c3ltis Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 Czy ktoś już rozkminił jak zmienić szablon mail dla tej płatności ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts