Pawel221 Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 (edited) Witam, Mam problem z podanym wyżej modułem. Klienci nie dostają żadnych maili dotyczących złożonego zamówienia. Mam skonfigurowany alert poczty. Gdy Ja składam zamówienie z własnego komputera- maile przychodzą. Gdy robią to zagraniczni klienci - nie dostają nic. Jaka może być przyczyna tego problemu ? Dodam, że hosting posiadam na kylos.pl oraz w informacjach zaawansowanych sklepu jest informacja o używaniu php mail Proszę serdecznie o pomoc. Pozdrawiam PS. Dodam także, że ja również nie dostaje e maili o złożonych zamówieniach. Edited July 27, 2017 by Pawel221 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 Sprawdź czy są szablony emaili dla odpowiednich języków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pawel221 Posted July 27, 2017 Author Share Posted July 27, 2017 (edited) Zgadza się, po podejrzeniu tłumaczeń angielskich wyskakuje komunikat : Katalog poczty istnieje w języku "en", ale nie istnieje w domyślnym języku (en) w /themes/theme1429/modules/blockwishlist/mails Katalog poczty istnieje w języku "en", ale nie istnieje w domyślnym języku (en) w /themes/theme1429/modules/referralprogram/mails Zaś po włączeniu Holenderskich : Plik tłumaczenia tytułu e-maila nie został odnaleziony w "/home/pyrob/public_html/pyro-box.eu/mails/nl/". Jest 2 ostrzeżeń Katalog poczty istnieje w języku "nl", ale nie istnieje w domyślnym języku (en) w /themes/theme1429/modules/blockwishlist/mails Katalog poczty istnieje w języku "nl", ale nie istnieje w domyślnym języku (en) w /themes/theme1429/modules/referralprogram/mails Chciałbym aby dla klientów Holenderskich przychodziły maile angielskie- te które mam przetłumaczone Proszę o podpowiedź jak to zrobić PS. Na chłopski rozum skopiowałem plik en i nazwalem go nl. Myślę że powinno pomóc, ponieważ alert o braku tłumaczenia zniknął Edited July 27, 2017 by Pawel221 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Pawel221
Witam,
Mam problem z podanym wyżej modułem.
Klienci nie dostają żadnych maili dotyczących złożonego zamówienia.
Mam skonfigurowany alert poczty. Gdy Ja składam zamówienie z własnego komputera- maile przychodzą.
Gdy robią to zagraniczni klienci - nie dostają nic.
Jaka może być przyczyna tego problemu ?
Dodam, że hosting posiadam na kylos.pl oraz w informacjach zaawansowanych sklepu jest informacja o używaniu php mail
Proszę serdecznie o pomoc.
Pozdrawiam
PS. Dodam także, że ja również nie dostaje e maili o złożonych zamówieniach.
Edited by Pawel221 (see edit history)Link to comment
2 answers to this question
Recommended Posts