Jump to content
  • 0

Jak wyłączyć widok listy na urządzeniach mobilnych

mr.dipi

Question

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie wiem o jaką listę Ci chodzi, ale każdy element na stronie możesz w bardzo łatwy sposób ukryć za pomocą stylów CSS. Wystarczy dodać regułę do pliku custom.css, który znajduje się w lokalizacji

katalog_strony\themes\nasz_szablon\assets\css\custom.css

Aby ukryć jakiś element, na urządzeniach o szerokości ekranu niższej niż zadana, trzeba użyć następującego kodu:

@media (max-width: 480px) {

.block_newsletter {
        display: none;
    }

}

Ja ukryłem tutaj blok newsletter'a na wszystkich urządzenia o szerokości ekranu niższej niż 480px. Jeżeli chcesz ukryć elementy na wszystkich urządzenia powyżej jakiejś szerokości należy zamiast max-width, uzyć min-width W podobny sposób możesz ukryć dowolny element na stronie. Nazwę elementu, który chcesz ukryć możesz sprawdzić np. na pomocą dodatku FireBug do przegladarki Mozilla Firefox. Jeżeli nie za bardzo wiesz o co w tym chodzi, dlaczego jest ".block_newsletter" to poczytaj trochę o klasach i identyfikatorach w CSS, w internecie spokojnie znajdziesz info .Proponuje skorzystać z tej tabelki, jeżeli chcesz wiedzieć przy jakich rozmiarach ukryć element.

http://getbootstrap.com/css/#grid-options

• 0

dzięki za odpowiedź

nie do końca mi o to chodziło, ale ta informacja też się przyda :)

Mi chodziło o widok produktów: normalnie możemy wybrać widok listy lub siatki. U mnie na komórce jakimś cudem zapamiętuje cookies z kompa i jeśli oglądałem jako listę to w widoku pionowym wyświetla pojedyncze produkty (czyli dobrze) ale jak obrócę komórkę to próbuje wyświetlić widok listy co powoduje rozjeżdżanie się szablonu - próbowałem dopasować szablon ale wygląda to na dużo roboty nad czymśczego w sumie nie powinno być :D

czyli w skrócie: chodzi o to żeby na komórce jedynym widokiem listy produktów był widok siatki i inny nie mógł się załączyć :)

Zapomniałe mdodać: Presta 1.6.15

Edited by mr.dipi (see edit history)