mr.dipi Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Witam, Czy znacie jakąś możliwość wyłączenia widoku listy na urządzeniach mobilnych (głównie chodzi o komórki)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lelek91 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Nie wiem o jaką listę Ci chodzi, ale każdy element na stronie możesz w bardzo łatwy sposób ukryć za pomocą stylów CSS. Wystarczy dodać regułę do pliku custom.css, który znajduje się w lokalizacji katalog_strony\themes\nasz_szablon\assets\css\custom.css Aby ukryć jakiś element, na urządzeniach o szerokości ekranu niższej niż zadana, trzeba użyć następującego kodu: @media (max-width: 480px) { .block_newsletter { display: none; } } Ja ukryłem tutaj blok newsletter'a na wszystkich urządzenia o szerokości ekranu niższej niż 480px. Jeżeli chcesz ukryć elementy na wszystkich urządzenia powyżej jakiejś szerokości należy zamiast max-width, uzyć min-width W podobny sposób możesz ukryć dowolny element na stronie. Nazwę elementu, który chcesz ukryć możesz sprawdzić np. na pomocą dodatku FireBug do przegladarki Mozilla Firefox. Jeżeli nie za bardzo wiesz o co w tym chodzi, dlaczego jest ".block_newsletter" to poczytaj trochę o klasach i identyfikatorach w CSS, w internecie spokojnie znajdziesz info .Proponuje skorzystać z tej tabelki, jeżeli chcesz wiedzieć przy jakich rozmiarach ukryć element. http://getbootstrap.com/css/#grid-options Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mr.dipi Posted July 21, 2017 Author Share Posted July 21, 2017 (edited) dzięki za odpowiedź nie do końca mi o to chodziło, ale ta informacja też się przyda Mi chodziło o widok produktów: normalnie możemy wybrać widok listy lub siatki. U mnie na komórce jakimś cudem zapamiętuje cookies z kompa i jeśli oglądałem jako listę to w widoku pionowym wyświetla pojedyncze produkty (czyli dobrze) ale jak obrócę komórkę to próbuje wyświetlić widok listy co powoduje rozjeżdżanie się szablonu - próbowałem dopasować szablon ale wygląda to na dużo roboty nad czymśczego w sumie nie powinno być czyli w skrócie: chodzi o to żeby na komórce jedynym widokiem listy produktów był widok siatki i inny nie mógł się załączyć Zapomniałe mdodać: Presta 1.6.15 Edited July 23, 2017 by mr.dipi (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mr.dipi
Witam,
Czy znacie jakąś możliwość wyłączenia widoku listy na urządzeniach mobilnych (głównie chodzi o komórki)?
2 answers to this question
Recommended Posts