Jump to content

podlinkowana kategoria główna z listą

maniera

Recommended Posts

Witam, 
Mam pytanie czy jest taka możliwość, aby na prescie 1.6.1.14 zrobić podlinkowanie z kategorii głównej w menu. 
Żeby nie rozwijała się lista podkategorii po najechaniu, ale żeby po kliknięciu pojawiły się poniżej kategorie ze zdjęciem jak w widoku podkategorii właśnie :) nie wiem czy jasno napisałem:)  

Myślałem o utworzenia w BO kategorii np; OFERTA i tam wrzucić wszystkie kategorie główne z podkategoriami, 
ale mamy już utworzone wszystkie podkategorie i trochę tego jest, a chyba nie ma opcji przenieść wszystkiego do nowego katalogu kategorii. 

Funkcja rozwijania może ewentualnie zostać ale nie chciałbym żeby rozwijała się cała lista tylko żeby widoczne były pierwsze kategorie bez podkategorii (czyli np tylko women, men ...  a nie women i poniżej, dresses, t-shirt... men.....)
a dodatkowo po kliknięciu przenosiło nas do podstrony gdzie będą kategorie główne ze zdjęciami jak jest w przypadku podkategorii tzn. 
jak włączymy kategorię która zawiera podkategorie to podkategorie są poukładane jak produkty ze zdjęciami. 

tak jak teraz na marksc.pl > oferta

Opcja pierwsza jest możliwa poprzez ukrycie w css podkategorii, natomiast opcja druga to albo tak jak piszesz stworzenie nowego drzewa kategorii, albo przerobienie tak sklepu aby kategorie główną traktował tak jak normalną kategorie, to już wymaga zmian w core sklepu.