karol92 Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Witam, Mam problem z modułem płatności tpay. Problem pojawia się przy wyborze metody płatności. Gdy ktoś wybiera "Odbiór osobisty" lub "Przesyłkę za pobraniem" i przechodzi do ostatniego czwartego punktu (Płatności), oprócz zwykłych opcji typu zapłać przy odbiorze itp. pojawia się opcja "Zapłać z tpay". Chciałbym, aby tej opcji nie było. Ograniczenia przewoźnika nie działają w przypadku modułu tpay, mimo że sa ustawione poprawnie. W przypadku innych modułów i ustawień przewozników, wysyłek i ich ograniczeń nie ma żadnego problemu. Macie jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem z tpayem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Masz jakiś moduł ship2pay ustawiony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol92 Posted July 13, 2017 Author Share Posted July 13, 2017 Masz jakiś moduł ship2pay ustawiony? Nie, oprócz tpaya, mam tylko wbudowany podstawowy moduł przelew bankowy oraz 'cash on delivery'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 Ograniczenia przewoźnika nie działają w przypadku modułu tpay, mimo że sa ustawione poprawnie. Czyli masz prestę 1.7, w której funkcjonalność ship2pay została zaimplementowana do core. Pobrałeś moduł do wersji 1.7? https://tpay.com/integracja-w-sklepach Jeśli tak, to proponuję zgłosić do tpay, że coś nie tak jest z ich modułem do wersji 1.7 (chociaż prestashop 1.7 to jeden wielki bubel). Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol92 Posted July 13, 2017 Author Share Posted July 13, 2017 Czyli masz prestę 1.7, w której funkcjonalność ship2pay została zaimplementowana do core. Pobrałeś moduł do wersji 1.7? https://tpay.com/integracja-w-sklepach Jeśli tak, to proponuję zgłosić do tpay, że coś nie tak jest z ich modułem do wersji 1.7 (chociaż prestashop 1.7 to jeden wielki bubel). Tak, wersja Prestashopa 1.7. Moduł tpay również. Całość ogólnie działa, chodzi tylko i wyłącznie o tą opcję która pojawia się mimo ograniczeń przewoźników. Klienta może wprowadzić to w błąd, gdy wybiera odbiór osobisty, a pojawia się kafelek 'zapłać z tpay' Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 Tpay kręci lody pewnie na miliony złotych, także powinno ich stać na naprawienie modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts