Pomyślałem. Zapewne robot google indeksuje mój sklep zarówno w języku polskim jak i angielskim (po wyszukiwaniu w wyszukiwarce google występują polskie jak i angielskie linki ale z polskimi nazwami produktów.
Wymyśliłem więc że usunę z Presty język angielski aby linki stron nie miały podziały /pl/ /en/ ponieważ i tak nie korzystam z języka angielskiego na sklepie.
Jak pomyślałem tak uczyniłem, ale niestety część zaindeksowanych już linków przestała działać ponieważ były one zaindeksowane jako np. helpik24.pl/pl/ lub helpik24.pl/en/.
I tu nasuwa się moje pytanie. Czy robot sam przeindeksuje po jakimś czasie te wszystkie linki na zwykłe www.helpik24.pl/kategoria/id-nazwa-produktu itp. i podwójne tagi tytułowe (błędy) znikną z raportu GSC, czy muszę je w jakiś sposób sam usunąć z poziomu sklepu/administracji etc.? No i czy robot przeindeksuje linki tak że z powrotem będą się normalnie otwierać.
Proszę o pomoc i dziękuje z góry za każdą wypowiedź.
Question
Bonek092
Witam serdecznie.
Mam dość poważny problem ze swoim sklepem: www.helpik24.pl
Cała sytuacja wygląda następująco:
Od samego początku w sklepie były dostępne 2 języki: angielski(enUS) oraz polski(plPL)
Polski język jest ustawiony jako domyślny.
Z dniem wczorajszym podpiąłem sklep pod konto Google Search Console aby zacząć monitorować stronę.
W sekcji Udoskonalenia HTML znalazłem ponad 1600 błędów wynikających z podwójnych tagów tytułowych typu:
7 answers to this question
Recommended Posts