Carlowe Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 (edited) Witam, bazuje na najnowszej wersji prestashop 1.7.Czy jest możliwość wgrania modułu i ewentualnie jakiego po to aby skrypt dzielił zamówienia na towary, które są na magazynie i te, których nie ma.PrzykładButy szare 2 szt na stanieButy czarne 0 sztuk na stanie.Podziel zamówienia na dwa, wyślij towary dostępne już teraz. Później doślemy resztę zamówienia.Z góry dziękuje za pomoc! Pozdrawiam Edited July 11, 2017 by Carlowe (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Carlowe Posted July 10, 2017 Author Share Posted July 10, 2017 Witam, nikt nie ma pomysłu? mam jeszcze jeden problem podczas dodawania opisu produktu mam ograniczenie na 800 znaków czy można, gdzieś zmienić ową opcję.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 W Preferencje > Zamówienia jest opcja Opóźniona dostawa "Delayed shipping" która powinna pozwolić klientowi na rozłączenie zamówienia na dwa te dostępne od ręki i te których aktualnie nie ma na stanie.Poza tym regulamin forum przeczytaj: https://www.prestashop.com/forums/topic/257855-regulamin-forum-prestashop/Szczególnie ten punkt: 1 temat = 1 zagadnienie lub 1 pytanie- Jeżeli masz więcej pytań, otwórz więcej nowych tematów!- Nie zadawaj pytania w wątku, który zajmuje się innym tematem. Otwórz nowy wątek, nie ma w tym nic złego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Carlowe Posted July 11, 2017 Author Share Posted July 11, 2017 Dziękuje za odpowiedź i przepraszam za wprowadzony bałagan, chciałbym jednak skupić się na problemie dzielonego zamówienia zaznaczyłem powyższą opcję aczkolwiek problem pozostał. Nie wiem z czego może ona wynikać czy powinienem coś jeszcze zaznaczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 karolwild Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 W zakładce Preferencje > Produkty powinieneś zaznaczyć jeszcze „Zezwól na zamawianie produktów których nie ma na stanie” W koszyku dla klienta przy zamówieniu produktów których brakuje na stanie powinno pojawić się pole wyboru do zaznaczenia? „Wyślij najpierw dostępne produkty” które w Prestashop 1.7 chyba się nie pojawia (sprawdź). (Tylko po wyborze przez klienta następuje podział na dwa a następnie na więcej zamówień.) Wygląda to na błąd w Prestashop 1.7. Proponuje zgłosić na http://forge.prestashop.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Carlowe Posted July 11, 2017 Author Share Posted July 11, 2017 Panowie niestety w Prestashop 1.7 jest jakiś poważny problem z działaniem tej opcji. Nie wiem z czego może wynikać owy problem. Moje ustawienia wyglądają następująco. Może to bug, który zostanie rozwiązany w następnej aktualizacji? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Carlowe
Witam,
bazuje na najnowszej wersji prestashop 1.7.
Edited by Carlowe (see edit history)Czy jest możliwość wgrania modułu i ewentualnie jakiego po to aby skrypt dzielił zamówienia na towary, które są na magazynie i te, których nie ma.
Przykład
Buty szare 2 szt na stanie
Buty czarne 0 sztuk na stanie.
Podziel zamówienia na dwa, wyślij towary dostępne już teraz. Później doślemy resztę zamówienia.
Z góry dziękuje za pomoc!
Pozdrawiam
5 answers to this question
Recommended Posts