Jump to content
  • 0

Pozycje i zaczepy w 1.7.11

work.steve

Question

Witam

Mam dziwny problem z pozycjami i zaczepami, wydaje mi sie ze to niedopracowanie nowej presty ale nie znam sie na ps wiec może być ze to mój błąd

Moge odczepiać i podczepiać bloki ale tylko w domyślnych zaczepach

Moge zmieniać kolejności bloków

!!! Nie moge przenieść żadnego bloku do jakiegokolwiek innego zaczepu. Otrzymuje komunikat ze jest wszystko dobrze, ale nie ma żadnej zmiany

THX

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dzięki za odpowiedz

... ale w takim przypadku prosze o wskazanie gdzie w całej preście jest wykonana taka obsługa zaczepu a ja postaram sie dojść jak to wszystko zrobić. Dopiero rozpracowuje ps wiec jeszcze nie znam takich szczegółów. Dzięki i Pozdrawiam 

• 0

Nadal Sobie nie radze i nadal nie potrafie znaleźć odpowiedzi w internecie (dziwne pustki). Staram sie skożystać z instrukcji z linku https://www.korzystka.pl/blog/2016/04/dodawanie-nowego-zaczepu/ ale przy dodaniu do pliku cms.tpl okazuje sie ze w mojej preście nie ma tego pliku. Nazywa sie jakoś inaczej w wersji 1.7.11 czy co - bo wyszukuje go i nic...

• 0

Dzięki za walkę z moją ułomności dotyczącą Presty 1.7

Kolejne pytanie xD

Mam takie moduły jak: ps_mainmenu, ps_languageselector ... te dwa moduły chce wywalić z headnav (chyba tam sa domyślnie, jeżeli trochę myle to nie ma to większego znaczenia) i przenieść je do zaczepu home tak by zgrywały sie ze slajderem (który nie będzie slajderem a tłem dla min tych elementów) ... to tyle jezeli chodzi o plan 

... co juz wiem - muszę dopaść kontrolery tych modułów, tam (jeszcze nie wiem dokładnie jak, ale to nie będzie problem) zaimplementować dodatkowa obsługę dla hooka home, potem będzie z górki bo juz normalnie będę mógł je przenieść w panelu zarządzania Prestą - portem będzie jeszcze lepiej bo jak to zgram to kwestia układów CSS i Smarty itp itd nie będzie stanowiła problemu 

... wiec  gdzie jest problem ??/ otóż przeszukuje cała preste w poszukiwaniu frazy ps_mainmenu.tpl oraz displayHome (bo gdzieś musi być) staram się rozpracować w tkwi sposób gdzie są te kontrolery i jak dodać kolejne możliwości zaczepienia modułów tam gdzie jeszcze się nie da.

... i tu jest lipa ... bo nie ogarnać tych miejsc ...
... tak wiec proszę o wskazanie dokładnie takich wskazówek 

1. Kontroler, który obsługuje domyślny zaczep dla Slidera (teraz pisze z pamięci, ale to displayHome chyba)

2. Miejsce zaimplementowania obsługi dla tego właśnie hooka

3. Kontrolery odpowiedzialne za mainmenu oraz languageselector (a jeszcze lepiej jakieś słowo na temat architektury dzieki której bede mógł lokalizować kolejne analogiczne potrzeby)

Dzieki pozdrawiam 19:00 wracam do kompa - biore sie za angielską dokumentacje bo to na bank nie wyjdzie na złe, ale lisze na odpowiedz bo jednak wole najpierw rozwiązać swój problem a potem ze spokojem bez presji studiować tę właśnie dokumentacje 

THX