TimonP Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Chcę utworzyć nową grupę klientów którzy będą płacili z opóźnieniem, są to np. szkoły. O ile utworzenie grupy nie stanowi problemu, to chciałbym utworzyć nową opcje płatności "Płatność w przeciągu 14 dni" lub coś podobnego. Następnie chcę przypisać tą płatność jedynie do nowo utworzonej grupy klientów. W jaki sposób mogę utworzyć nową opcje płatności? Edited June 26, 2017 by TimonP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Potrzebujesz dodatkowego modułu płatności do tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TimonP Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 jakiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Taki moduł jaki chcesz, generalnie ma on spełniać twoje wymagania co do płatności więc jeśli ma to być płatność przelewem bankowym to potrzebujesz drugi moduł przelewu bankowego, jeśli ma to być płatność przez przelewy24 to drugi moduł przelewów. Później taki moduł musisz dostosować np. dać tekst płatność do 14 dni i przypisać moduły płatności do odpowiednich grup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TimonP Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 aha, no tak. Ale jak zainstalować drugi moduł przelewów bankowych albo przelew 24? Skopiować wybrany moduł z /modules albo /themes/szablon/modules/ pod inną nazwą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Moduły trzeba przepisać, sama zmiana nazwy nic nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TimonP Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 Jak to przepisać? Mam przepisywać wszystkie pliki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Już kilka razy opisywałem tu na forum jak to zrobić, generalnie nazwy klas i elementów z bazy muszą się różnić od tych standardowych. Jak byś sobie nie poradził to odezwij się na PW, mam własny moduł płatności przelewem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TimonP Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 Poszukam i trochę sam pokombinuje, jak nie dam rady to napisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
TimonP
Chcę utworzyć nową grupę klientów którzy będą płacili z opóźnieniem, są to np. szkoły.
O ile utworzenie grupy nie stanowi problemu, to chciałbym utworzyć nową opcje płatności "Płatność w przeciągu 14 dni" lub coś podobnego.
Następnie chcę przypisać tą płatność jedynie do nowo utworzonej grupy klientów.
W jaki sposób mogę utworzyć nową opcje płatności?
Edited by TimonP (see edit history)Link to comment
8 answers to this question
Recommended Posts