lukasz_1410 Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Ostatnio edytowałem wszystkie ceny w sklepie za pomocą modułu obniżając o wartość 5%. Teraz wyświetlają się śmieszne kwoty np. 71,25zł Chciałbym aby były one zaokrąglone do pełnych złotych czyli 71,00zł.Wiem że można w Lokalizacja -> Waluty wyłączyć części dziesiętne i wtedy mamy wartość 71zł Z tym że mi zależy aby było 71,00zł Próbowałem sposobem wyłączając części dziesiętne i do symbolu dopisując ,00 złTyle że po takim zabiegu znowu śmiesznie wyświetla bo mam 71 ,00 zł (spację między 1 a przecinkiem) jak rozwiązać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_1410 Posted June 21, 2017 Author Share Posted June 21, 2017 Naprawdę nikt nie jest w stanie pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 To że coś zakleisz plastrem to nie będzie oznaczać, że tego nie ma. Jeśli produkt ma cenę 71,25zł to taka cena będzie brana do całego procesu zamówienia i wyliczania wszystkich wartości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_1410 Posted June 22, 2017 Author Share Posted June 22, 2017 Dla sprawdzenia... "ukrywając" części dziesiętne! Dodałem produkt w takiej cenie, wybrałem dostawę w cenie 13zł i do zapłaty przez dotpay 84,00zł a nie 84,25złwięc chyba jednak nie jest brane pod uwagę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Jeśli wyłączysz części dziesiętne poprzez konfigurację, albo w preferencjach ogólnych (ilość miejsc dziesiętnych), albo w walucie to wszystko jest poprawnie, bo w całym sklepie wszystkie wartości programowo są zaokrąglane do liczb całkowitych. Ale Ty chcesz zrobić jakąś dziwną kombinację alpejską niby chcesz je wyłączyć, ale chcesz je wyświetlać i chcesz wyświetlać coś co nie istnieje. A wystarczy tylko w module robiącym przecenę dodać funkcję php round() i wszystkie ceny wgrają się do bazy jako liczby całkowite. I wtedy czy ustawisz 2 miejsca po przecinku czy 10 miejsc, to będą wyświetlane same zera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_1410 Posted June 24, 2017 Author Share Posted June 24, 2017 w sumie takie rozwiązanie byłoby super tylko że mnie interesują zaokrąglanie wszystkich cen, nie tylko przecen... włączę części dziesiętne i mam efekt jaki mnie satysfakcjonuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts