Bamboszek Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Hej, może mi ktoś pomożę, bo już szału dostaję. Muszę zmienić treść wiadomości wysyłanych do klienta po zmianie statusu jego zamówienia. (anulowano, wysłano, oczekuje, ....) W plikach prestashop znalazłem pliki wersj pl / eng. Pozmieniałem treść i "anulowano" oraz "wysłano" nadal są po angielsku. Gdzie fizycznie na serwerze znajdują sie te pliki ? Edytowałem je w katalogu "mails" bezpośrednio w głównym katalogu, gdzie jest zainstalowany presta. Może edytuję niewłaściwy katalog ? O_O Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Czasami są one jeszcze w katalogu szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 A próbowałeś bezpośrednio z tłumaczeń? (lokalizacja->tłumaczenia i tam: rodzaj tłumaczenia: tłumaczenia wiadomości email) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bamboszek Posted June 13, 2017 Author Share Posted June 13, 2017 Dobra. ogarnąłemsprawę w inny sposób.Cały widz polegał na tym, że "szablon" w tym folderze był przetłumaczony a presta dalej uparcie wysyłał wersję angielską (inne szły bez problemu po zmianie).Pomogło dodanie do katalogu szablou "wysłano" (ta sama zawartość co "shipped") i zmiana w ustawieniach sklepu na ten nowy. Chyba się presta pogubił :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Bamboszek
Hej,
może mi ktoś pomożę, bo już szału dostaję.
Muszę zmienić treść wiadomości wysyłanych do klienta po zmianie statusu jego zamówienia.
(anulowano, wysłano, oczekuje, ....)
W plikach prestashop znalazłem pliki wersj pl / eng. Pozmieniałem treść i "anulowano" oraz "wysłano" nadal są po angielsku.
Gdzie fizycznie na serwerze znajdują sie te pliki ?
Edytowałem je w katalogu "mails" bezpośrednio w głównym katalogu, gdzie jest zainstalowany presta.
Może edytuję niewłaściwy katalog ? O_O
Pozdrawiam.
3 answers to this question
Recommended Posts