Almond Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 (edited) Witam, Ostatnio trochę zmieniałem product.tpl oraz global.js Poza tym wykonywałem standardowe czynności: czasem jakiś moduł wyłączyłem, czasem też zmieniłem jakieś ustawienie. Nawet nie zauważyłem kiedy wystąpił problem z atrybutami i ilościami w oknie produktu: - link oraz cena nie zmieniają się mimo zmiany atrybutu - po dodaniu do koszyka atrybuty również nie są zmienione - minimalna ilość dla niektórych produktów jest ustawiona na 10 i nie da się jej zmienić za pomocą +/- - po zmianie atrybutu typu 'color' strona odświeża się ale nic nie zmienia Myślałem że podczas edycji szablonu pomieszałem klasy, ale po wgraniu kopii zapasowych dla product.tpl i global.js problem nadal występuje. Zarządzanie magazynem mam wyłączone Może ktoś się spotkał z czymś takim. Uprzejmie proszę o pomoc. wersja: 1.6.1.13 link do przykładu: http://almondfurniture.co.uk/pl/szafy-sypialniane/250-kolekcja-luxury-szafa-absolute-i.html Edited June 13, 2017 by Almond (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 W default'owym szablonie w pliku product.js jest coś takiego: // The button to increment the product value $(document).on('click', '.product_quantity_up', function(e){ e.preventDefault(); fieldName = $(this).data('field-qty'); var currentVal = parseInt($('input[name='+fieldName+']').val()); if (!allowBuyWhenOutOfStock && quantityAvailable > 0) quantityAvailableT = quantityAvailable; else quantityAvailableT = 100000000; if (!isNaN(currentVal) && currentVal < quantityAvailableT) $('input[name='+fieldName+']').val(currentVal + 1).trigger('keyup'); else $('input[name='+fieldName+']').val(quantityAvailableT); $('#quantity_wanted').change(); }); // The button to decrement the product value $(document).on('click', '.product_quantity_down', function(e){ e.preventDefault(); fieldName = $(this).data('field-qty'); var currentVal = parseInt($('input[name='+fieldName+']').val()); if (!isNaN(currentVal) && currentVal > 1) $('input[name='+fieldName+']').val(currentVal - 1).trigger('keyup'); else $('input[name='+fieldName+']').val(1); $('#quantity_wanted').change(); }); w Twoim pliku tego nie widzę powinno pomóc jeżeli chodzi o zmniejszanie i powiększanie ilości. W zasadzie mam wrażenie jak by ten plik był trochę "obcięty" możesz pobrać z domyślnego szablonu (najlepiej pobrać nową paczkę ze strony) i porównać oba pliki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 A pamięć podręczną masz wyczyszczoną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Almond Posted June 13, 2017 Author Share Posted June 13, 2017 Cześć, tak mam wyłączona. Spróbuję jutro zaktualizować preste do 1.6.1.14. Zobaczę też czy na szablonie default działa normalnie. Jak tak to chyba będę musiał od nowa szablon wgrać.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Jak możesz to w parametrach zaawansowanych->wydajność w sekcji funkcjonalność ccc wyłącz wszystko dotyczące js - bo teraz nie ma jak sprawdzić co się dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Almond Posted June 13, 2017 Author Share Posted June 13, 2017 Ok, zrobione Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Almond Posted June 13, 2017 Author Share Posted June 13, 2017 Dzięki wielkie. Jutro rano spróbuję to zrobić. Nie pamiętam żebym edytował product.js ostatnio. Napiszę jak podmienie. Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Almond Posted June 14, 2017 Author Share Posted June 14, 2017 Tak jak pisałeś @ufiartist Okazało się że plik product.js był prawie o połowę krótszy. Podmieniłem i działa, można zmieniać atrybuty i ilości. Dziękuję Nadal jednak niektóre produkty mają domyślnie 10 szt ustawionych Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Almond Posted June 14, 2017 Author Share Posted June 14, 2017 Ustawiłem domyślnie w szablonie Value="1" Dla mnie jest to i tak bezużyteczna opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 w pliku product.tpl powinno być: <input type="number" min="1" name="qty" id="quantity_wanted" class="text" value="{if isset($quantityBackup)}{$quantityBackup|intval}{else}{if $product->minimal_quantity > 1}{$product->minimal_quantity}{else}1{/if}{/if}" /> jeżeli nie wkradło Ci się żadne "0" to idź do BO w edycji produktu zobacz na ilości->ustawienia dostępności i zobacz jaką wartość masz w "minimalnej ilości" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Almond Posted June 14, 2017 Author Share Posted June 14, 2017 <input type="text" name="qty" id="quantity_wanted" class="text" value="{if isset($quantityBackup)}{$quantityBackup|intval}{else}{if $product->minimal_quantity > 1}{$product->minimal_quantity}{else}1{/if}{/if}" /> u mnie to wygląda tak. Teraz zmieniłem cały ten kod value na:"1" Nie mam nic w ilościach w edycji produktu. Zarządzanie magazynem jest wyłączone. Co ciekawe niektóre produkty mają domyślnie na stronie '1' a nie widzę żadnych różnic w backoffice. W kombinacjach też jest 0 ustawione. U mnie problem ten wraca co jakiś czas. Kiedyś pamiętam udało mi się to jakoś naprawić. Nie korzystałem nigdy z opcji minimalnych ilości, meble to też nie są produkty które kupuje się w dużych ilościach, więc ustawienie domyślnie na '1' to dobre rozwiązanie. Niemniej dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Atrybuty pole minimalnej ilości mają w edycji atrybutu produktu, więc na próbę zobacz w zakładce produktu przy atrybucie kliknij modyfikuj i sprawdź czy tam jest to ustawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Almond Posted June 15, 2017 Author Share Posted June 15, 2017 Dla każdej z kombinacj również jest ustawiona ilość 1, jeżeli o to chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Almond
Witam,
Ostatnio trochę zmieniałem product.tpl oraz global.js
Poza tym wykonywałem standardowe czynności: czasem jakiś moduł wyłączyłem, czasem też zmieniłem jakieś ustawienie.
Nawet nie zauważyłem kiedy wystąpił problem z atrybutami i ilościami w oknie produktu:
- link oraz cena nie zmieniają się mimo zmiany atrybutu
- po dodaniu do koszyka atrybuty również nie są zmienione
- minimalna ilość dla niektórych produktów jest ustawiona na 10 i nie da się jej zmienić za pomocą +/-
- po zmianie atrybutu typu 'color' strona odświeża się ale nic nie zmienia
Myślałem że podczas edycji szablonu pomieszałem klasy, ale po wgraniu kopii zapasowych dla product.tpl i global.js problem nadal występuje.
12 answers to this question
Recommended Posts