findikfistiksepeti Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 İyi günler bol kazançlar arkadaşlar. başlıkta da belirttiğim gibi sipariş durumunu güncellemeye çalışırken mesela iptal edildi veya ödeme alındı şeklinde değiştirmek isterken http 500 yazan boş beyaz bi hata sayfası ile karşılaşıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noyzno Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 500 hataları tarayıcı cacheleri ile ilgili olduğunu söylüyorlar. ürün importta bana da aynısını yapıyordu, aşağıda vereceğim linkteki yolu izledim çözdüm. ancak bu sefer de php hatası vermeye başladı da o başka bir postun konusu https://www.templatemonster.com/help/prestashop-1-6-x-how-to-clear-smarty-cache.html#gref 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 ftp den config klasörüne gir orada defines.inc.php yi aç if (!defined('_PS_MODE_DEV_')) { define('_PS_MODE_DEV_',false); } buradaki falseyi ture yap sonra kaydedip sitenize yükleyin Tekrar o beyaz ekran olan sayfaya gelin orada bir hata yazacak çıkan hatayı yazın size yardımcı olalım Link to comment Share on other sites More sharing options...
findikfistiksepeti Posted June 9, 2017 Author Share Posted June 9, 2017 Edit : arkadaşlar bu sabah itibariyle site tamamen koptu hiç açılmıyor http500 hatası veriyor. Dün akşam çalışıyordu ve hiçbir şeyi değiştirmemiştim. Sitemin adresi nicknamemim . Com @ noyzno ilgilendiğin için teşekkür ederim verdiğin adresten sadece manuel olarak yapabileceklerimi yaptım. Diğerleri için sitenin paneline ulaşmam gerek ve şu anda site kapalı. Başka bir önerin varsa çok iyi olur. @bera_ramazan zamanını ayırdığın için çok teşekkür ederim. Dediğin cnfig dosyasını buldum lakin bahsettiğin satırları bulamadım. Belki sürümdendir 1.7.0.1 kullanıyorum ben. Başka bir tavsiyen var mıdır? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noyzno Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Performans ayarlarından Hata ayıklama kipi'ni aktif hale gitirir misin? Bu pasif olduğunda PHP hataları göremiyorsun, ancak hata verdiğinde malum sitede gösterecek bir alan bulamadığı için 500'e atıyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
findikfistiksepeti Posted June 9, 2017 Author Share Posted June 9, 2017 Saygılar @noyzno admin paneline hiç ulaşamıyorum ben orasıda htttp 500 hatası veriyor. Şu anda sitenin tamamı hata veriyor. Ne yapabilirim Link to comment Share on other sites More sharing options...
noyzno Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 (edited) Saygılar @noyzno admin paneline hiç ulaşamıyorum ben orasıda htttp 500 hatası veriyor. Şu anda sitenin tamamı hata veriyor. Ne yapabilirim haydaa. 1) Dosyayı aç " config > defines.inc.php " 2) Satırı bul: " define('_PS_MODE_DEV_', true); " 3) true yazan yere false yaz kaydet çık. Aktif ettiğin Hata ayıklama kipini (debug mod) manüel olarak pasife almış olursun. Edited June 10, 2017 by noyzno (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
findikfistiksepeti Posted June 10, 2017 Author Share Posted June 10, 2017 Sayın @noyzno ilginiz için teşekkür ederim. Config.inc dosyasında bahsettiğiniz satırı hala bulamamakla birlikte sorunumu çözdüm: Config dosyasında local utf-8 ctype yazan satırın başına // koydum. Site artık açılıyor. Performans sekmesinden hata ayıklama modunun zaten pasif olduğunu gördüm. Aynı sayfada önbelleği temizle butonuna bastım ( site donmuş gibiydi yeni veriler dashboarda yansımıyordu) ve tekrar site http500 hatası vermeye başladı. Gerçekten çok gıcık bir siteye sahibim ). Yardımlarınız ve sabrınız için tekrar teşekkür ediyorum. Yeni çözüm önerilerinizi bekliyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts