Ktosinka Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Dzień dobry, Co może powodować, że sklep nie wysyła ponownej wiadomości ze statusem zamówienia i fakturą do Klienta? Skorzystałam z przycisku WYSLIJ PONOWNIE jaki jest dostępny przy ustawionym statusie zamówienia i otrzymuję błąd: Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości e-mail do klienta. Teraz nawet nie jestem pewna, czy Klient otrzymał wiadomość z potwierdzeniem złożenia zamówienia....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Teraz nawet nie jestem pewna, czy Klient otrzymał wiadomość z potwierdzeniem złożenia zamówienia....? Nie otrzymał skoro nie działa ponowne wysyłanie. Przyczyn może być klika. - źle skonfigurowany serwer hostingu, - brak templatek maili, - używanie jakichś śmietnikowych maili typu onety, pudelki czy gmaile. Email powinien być z domeny sklepu, wtedy działa poprawnie również wysyłanie funkcją php mail() (jeśli hosting jest poprawnie skonfigurowany). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ktosinka Posted June 8, 2017 Author Share Posted June 8, 2017 Nie otrzymał skoro nie działa ponowne wysyłanie. Przyczyn może być klika. - źle skonfigurowany serwer hostingu, - brak templatek maili, - używanie jakichś śmietnikowych maili typu onety, pudelki czy gmaile. Email powinien być z domeny sklepu, wtedy działa poprawnie również wysyłanie funkcją php mail() (jeśli hosting jest poprawnie skonfigurowany). Spróbowałam wysłać wiadomości do kilku innych klientów ( na różnych serwerach konta mailowe) i wszystkie inne działają, tylko ten jeden nie :/ SKlep jest skonfigurowany do wysyłania poczty z domeny na jakiej działa. Klient natomiast otrzymuje maile ze zwykłej skrzynki mailowej, z tej samej domeny co sklep i na nie odpowiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Jeśli raportowanie błędów jest ustawione na E_ALL, to w logach serwera powinno być czemu mail nie został wysłany. Np. [email protected] i [email protected] to są dwa różne maile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ktosinka Posted June 9, 2017 Author Share Posted June 9, 2017 Spróbowałam wysłać wiadomości do kilku innych klientów ( na różnych serwerach konta mailowe) i wszystkie inne działają, tylko ten jeden nie :/ SKlep jest skonfigurowany do wysyłania poczty z domeny na jakiej działa. Klient natomiast otrzymuje maile ze zwykłej skrzynki mailowej, z tej samej domeny co sklep i na nie odpowiada. Wygląda, że problem rozwiązany.... przeedytowałam konto Klienta i zapisałam bez wprowadzania zmian - po tym okazało się, że można już wysyłać wiadomości do niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Ktosinka
Dzień dobry,
Co może powodować, że sklep nie wysyła ponownej wiadomości ze statusem zamówienia i fakturą do Klienta?
Skorzystałam z przycisku WYSLIJ PONOWNIE jaki jest dostępny przy ustawionym statusie zamówienia i otrzymuję błąd:
Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości e-mail do klienta.
Teraz nawet nie jestem pewna, czy Klient otrzymał wiadomość z potwierdzeniem złożenia zamówienia....?
4 answers to this question
Recommended Posts