magisterson Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 (edited) Witajcie, mam różne produkty w sklepie i ma tez ustawiona wysyłkę darmową przy zakupach powyżej 200 zł. Jest natomiast grupa produktów która powinna zwiększać próg darmowej wysyłki z 200 zł na 350 zł jak to zrobić? Przykładowo: Jeśli zamówimy kilka rzeczy to próg darmowej wysyłki nadal jest 200 zł ale jeśli w tej grupie produktów znajdzie się choć jeden z serii produktów specjalnych to próg darmowej wysyłki powinien się podnosić do 350 zł - przykładowo niech to będą piłki. Więc jeśli zamówimy koszulkę, spodnie, czapkę to próg mamy 200 zł, ale jesli dojdzie do zamówienia tez piłka to już 350+ zł umożliwia otrzymanie darmowej wysyłki. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem Edited June 1, 2017 by magisterson (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Dobrze wytłumaczyłeś Tylko nie wiemy po co Link to comment Share on other sites More sharing options...
magisterson Posted June 1, 2017 Author Share Posted June 1, 2017 Dobrze wytłumaczyłeś Tylko nie wiemy po co Siemka, bo chciałbym taką funkcję wprowadzić w swoim sklepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 No dobrze ale w czym problem? PS: Masz np. możliwość przypisania do każdego produktu innego przewoźnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magisterson Posted June 1, 2017 Author Share Posted June 1, 2017 Chodzi o to że nie wiem jak to zrobić aby było tak: Klient kupuje: 1szt. t-shirt, 2szt. czapkę i np. 1 szt. rękawiczki i jeśli za całość wychodzi 210 zł to wysyłkę ma za darmo (bo darmowa wysyła jest od 200.01 zł) Ale jeśli kupi to co wyżej + piłkę i wyjdzie za wszystko 259 zł to wysyłki za darmo nie ma bo piłki (jeśli znajdują się w koszyku) musza zmieniać próg darmowej wysyłki z 200 na 350 zł Czyli jeśli w koszyku jest piłka to próg 200.01 zł nie działa, klient musi wydać więcej aby otrzymać darmową wysyłkę przy zamówieniu z piłką Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem. Oczywiście jeśli klient kupi tylko piłkę to też darmowa wysyłka jest dopiero od 350,01 zł a nie od 200 jak w przypadku pozostałych produktów. Dodanie piłki do koszyka aktywuje inny(wyższy) próg darmowej wysyłki. Teraz lepiej opisałem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Tworzysz 2 dostawców, 1 ma darmową wysyłkę od 200 a 2 od 350, do piłek przypisujesz dostawce 2 a do reszty obu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magisterson Posted June 1, 2017 Author Share Posted June 1, 2017 Tworzysz 2 dostawców, 1 ma darmową wysyłkę od 200 a 2 od 350, do piłek przypisujesz dostawce 2 a do reszty obu. Ok, ale w Wysyłka -> preferencje można dodać tylko jedną kwotę od której obowiązuje darmowa wysyłka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Tam nic nie dodajesz, ustawiasz osobne przedziały każdemu przewoźnikowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magisterson Posted June 2, 2017 Author Share Posted June 2, 2017 Faktycznie to ustawia się dobrze zakresami cen, ale teraz w efekcie mam 4 dostawców przy wszystkich produktach (poza piłkami) a przy piłkach tych 2 (tu jest dobrze). mam tak: Dostawcy z darmową wysyłka od 200 zł 1. DPD 2. DPD pobranie Dostawcy z darmową wysyłką od 350 zł 3. Kurier DPD 4. Kurier DPD pobranie Do piłek mam przypisanych 3 i 4 a do reszty 1,2,3 i 4. Wszystko działa jak należy, ale na karcie wyboru dostawcy mam DPD x 4 :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Modułem shiptopay powiążesz metody płatności z przewoźnikami - zostanie tylko 2 do wyboru Żeby się całkiem pozbyć podwójnego przewoźnika w opcji darmowej musiałbyś pobawić się np. zaawansowanym zarządzaniem magazynami. Pokombinuj trochę sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
magisterson Posted June 2, 2017 Author Share Posted June 2, 2017 no wiem, własnie robię to przy pomocy SHIP TO PAY bo musiałem dodać jeszcze payu, paypala i przelewy24 i wyskoczyło mi teraz 4 przewoźników po dodaniu przelewy24:/ Musze dokładniej się temu przyjrzeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts