barteq Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Witam, Mam w sklepie zdefiniowaną grupę klientów, którzy mają na stałe przyznany rabat 5% na wszystko w sklepie. Jak zrobię na produkt promocję np 5% to taki klient z grupy po zalogowaniu widzi cenę mniejszą o 10% A chciałbym tak zrobić żeby te rabaty się nie łączyły. Czyli rabat dla grupy nie obowiązywał dla promocji Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Przecież możesz przypisać promocję tylko dla danej grupy (przy edycji produktu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 barteq Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 Tak, tylko jak przypiszę promocję do wszystkich grup oprócz tej, które ma stały rabat 5% to klienci z tejże grupy nie widzą w ogóle promocji. A ja chciałbym aby zwykły klient mógł kupić produkt na promocji przeceniony np o 10% oraz ten klient z grupy rabatowej także przeceniony 10% (już bez stałego rabatu) Tak wiem, że mogę dla tej grupy ustawić promocję 5% + 5% stałego rabatu i wyjdzie na to samo. Ale wtedy w sklepie taki klient jak się zaloguje widzi info -5% a nie -10%. Głównie w tym cały szkopuł. Jest na to jakieś rozwiązanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 barteq Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 Nikt nie ma pomysłu jak rozwiązać ten problem ? może są jakieś moduły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
barteq
Witam,
Mam w sklepie zdefiniowaną grupę klientów, którzy mają na stałe przyznany rabat 5% na wszystko w sklepie.
Jak zrobię na produkt promocję np 5% to taki klient z grupy po zalogowaniu widzi cenę mniejszą o 10%
A chciałbym tak zrobić żeby te rabaty się nie łączyły. Czyli rabat dla grupy nie obowiązywał dla promocji
3 answers to this question
Recommended Posts