tomek1988POZ Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 WitamMam problem z kodem pocztowym przy rejestracji użytkownika.Żaden z podanych sposobów który znalazłem nie działa.Pokazuje błąd Podany kod pocztowy jest nieprawidłowy. Należy podać w następujący sposób: 00-000Brak miejsca żeby wpisać kod.Wersja 1.6.1.14Z góry dziękuje za pomocPozdrawiam"Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomek1988POZ Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 Naprawdę nie ma nikogo kto może pomóc??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Naprawdę nie ma nikogo kto może pomóc??? Ale jak pomóc, skoro nie podałeś ŻADNYCH informacji. - włączyłeś raportowanie błędów php? - przejrzałeś logi z konsoli javascript? - jaka wersja php? - jaki hosting? Jeśli nie wyświetla się pole kodu pocztowego, to podejrzewam że jest to home,pl, które ma błędnie skonfigurowane serwery i javascript nie wykonuje się na nich prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomek1988POZ Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 Tak jest to serwer home.pl Wiec co zrobic zeby dzialalo prawidlowo? Nie wiem czy jest wlaczone raportowanie bledow Nie wiem jak sprawdzic logi Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Masz włączoną czy wyłączoną separacje serwisu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Wiec co zrobic zeby dzialalo prawidlowo? Zmienić hosting na taki, który ma poprawnie skonfigurowane serwery. Jest oczywiście na to łata, ale należy popsuć oryginalny kod presty (który jest poprawny), dlatego jestem zdecydowanym przeciwnikiem takich rozwiązań. W home uważają, że wszystkie aplikacje świata są błędnie napisane i wszystkie serwery na świecie są błędnie skonfigurowane. Tylko ich kompilacja apache pod szumną nazwą "IdeaWebSerwer" jest najlepsza na świecie i cały świat powinien się dostosować do pomysłów home.pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomek1988POZ Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 endriu107 separacja serwisu jest włączona. e_com gdyby było tak jak mówisz to inne wersje nie miałyby tego problemu....A rozwiązanie które podałeś jest odpowiedzią typowego polaka.Jak jedziesz do mechanika z samochodem bo Ci coś nie działa to jak Ci powie "zmień samochód" to to robisz czy naprawiasz ?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Kolega e_com może przesadza, ale prawda jest taka, że w tym momencie chcesz kajakiem przepłynąć ocean w związku z czym musisz mieć świadomość, że nie jest to najlepszy pomysł. Oczywiście można, masochista też ma prawo do swoich upodobań. Wyłącz separację i poczytaj forum w kontekście koniecznych zmian do działania na home. PS: Wsparcie dla sklepów na home.pl = cena standardowa x 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomek1988POZ Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 No dobra to dlaczego poprzedni ktory u siebie stawialem dziala poprawnie (1.6.0.9) a wersja 1.6.1.13 juz nie?bo nie rozumiem serwer ten sam wszystko to samo a jeden dziala drugi nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 ... Jak jedziesz do mechanika z samochodem bo Ci coś nie działa to jak Ci powie "zmień samochód" to to robisz czy naprawiasz ? ... To jest tak jak byś pojechał do mechanika bo przegrywasz za każdym razem wyścigi w rajdzie Porshe 911, mechanik patrzy i niby 2 drzwiowy, niby silnik z tyłu ale Fiat 126p to nie Porshe 911. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Załóż sobie 10 kont testowych na dziesięciu hostingach z TOP10: http://www.webhostingtalk.pl/ranking/ I zainstaluj 10 różnych wersji presty, na każdym z nich aplikacja będzie działać natychmiast poprawnie bez lepienia jakichś łat czy poprawek w kodzie. Na home.pl zainstaluj cokolwiek: joomle, moodle, wordpressa itd. Nic nie działa poprawnie bez leputania jakichś łat i poprawek. Wracając do Twojej analogii, jeśli naprawiasz samochód, to nie naprawiasz go za pomocą zepsutych części. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tomek1988POZ Posted May 25, 2017 Author Share Posted May 25, 2017 A czy ja chce się scigać?W co wy gracie? jommla dziala bez zarzutu bez poprawek itp, wordpress rowniez 2 inne presty takze tylko z jendym jest problem wiec moze jednak to nie hosting... Jak nie wiecie to wystarczy powiedziec a nie gadac glupoty...Lepsze porady w piekarni dostane niz tutaj od "pseudo" specjalistow....Widze że pomoc tutaj jest zerowa....Dzieki wielkie poradze sobie SAM bez zmieniania hostingu.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
tomek1988POZ
Witam
Mam problem z kodem pocztowym przy rejestracji użytkownika.
Żaden z podanych sposobów który znalazłem nie działa.
Pokazuje błąd
Brak miejsca żeby wpisać kod.
Wersja 1.6.1.14
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam"Tomek
11 answers to this question
Recommended Posts