tomek003 Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Witam W Presta 1.7.1.1 po zakupie wysyła maile do klienta nie wysyła jednak maili do sprzedawcy o nowym zamówieniu. We wcześniejszej wersji 1.7.1.0 podobnie. Nie wysyłał maila z informacją, że ktoś złożył nowe zamówienia. Przy update z 1.7.1.0 do 1.7.1.1 wyskoczył komunikat: Error updating the ps_emailalerts module W tej chwili mimo, że ps_emailalerts jest w katalogu na serwerze to w panelu w modułach go nie mam. Znalazłem temat gdzie vekia pisze jaka wersja jest dla presty 1.7 https://www.prestashop.com/forums/topic/595122-szukam-modu%C5%82-do-wysy%C5%82ania-informacji-o-sprzeda%C5%BCy-prestashop-17/ Jednak modułu mail alerts v 1.0.3 nigdzie w necie nie mogę znaleźć. Z związku z tym ma dwa pytania? Czy w presta 1.7 ten moduł w ogóle komuś działa? Czy w presta 1.7 ktoś dostaje informacje na maila o złożeniu zamówienia przez klienta? Czy nie działa to tylko u mnie czy w ogóle to nie działa w 1.7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bblues Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Znalazłeś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek003 Posted August 15, 2017 Author Share Posted August 15, 2017 Nie. Mimo apdejtu do 1.7.2.0 nadal maile o nowym kliencie czy nowym zakupie nie są wysyłane. Natomiast formularz kontaktowy działa a maile do klientów po rejestracji czy zakupie wysyłane są bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek003 Posted August 17, 2017 Author Share Posted August 17, 2017 Teraz w emailalert v2.0.1 można ustawić powiadomienie o nowym zakupie. Pozostaje sprawdzić czy działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bblues Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Dzięki. Skąd mogę pobrać emailalert v2.0.1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek003 Posted August 18, 2017 Author Share Posted August 18, 2017 Jest dostępny w darmowych modułach presty. W panelu administracyjnym sklepu w modułach do zainstalowania powinien być. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bblues Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 @tomek003 działa - dzięki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jestemradek Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Niestety u mnie ten moduł nie działa. Dodałem kilka adresów e-mailowych w ustawieniach, każdy w osobnej linijce. Zostawiłem włączone wysyłanie powiadomienia dla sprzedawcy o nowym zamówieniu i wiadomość nie jest wysyłana. Natomiast klient otrzymuje potwierdzenie, ale otrzymywał także przed instalacją modułu. Mam Prestę obecnie najświeższą 1.7.2.4 i moduł w wersji v2.0.1 zainstalowany z zaplecza Presty, a dokładniej z katalogu Presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek003 Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 U mnie w wersji 1.7.2.0 i v2.0.1 działa. Wpisany jeden adres mailowy. Z kilkoma adresami nie testowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laszlo241 Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Presta w wersji 1.7.1.1 emailalert v. 2.1.0 Maile o nowych zamówieniach wpadają bez problemu. Mam dodane 2 adresy i oba otrzymują powiadomienia Mam jednak problem z mailami z nagłówkiem "out of stock" czyli powiadomieniami, które otrzymuje sprzedawca gdy stan magazynowy produktu spadnie poniżej ustalonego progu (domyślnie są to 3 szt. i tak zostawiłem) Maile docierają, jednak z jakiegoś powodu dostaję je "podwojone" tzn w odstępie kilku sekund moduł generuje dwa identyczne powiadomienia dotyczące tego samego produktu i oba wysyła na maila (oba są widoczne z poziomu konfiguracji e-mail presty) Ma ktoś pomysł, gdzie można to zmienić, czy to sprawka modułu, czy ustawień mailowych sklepu ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pierzo Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 (edited) W 1.7.3.3 moduł Powiadomienia poczty v2.1.0 z PrestaShop działa poprawnie. Natomiast nie wysyła maila do admina kiedy ktoś założy konto w sklepie. Wie ktoś jaki moduł ma taką funkcjonalność albo jak to ustawić? Edited July 28, 2018 by pierzo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abbeyab Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Ja mam w ogóle problem ze znalezieniem tego modułu. Presta 1.7.3.3., modułu powiadomienia poczty nie ma, a kiedy wyszukuje mailalestrs wyświetla mi się w tym miejscu, ale po kliknięciu już nie ma go w modułach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts