kofa Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Witam. Dostałem od dystrybutora link do pliku csv. Plik zawiera produkty i jest aktualizowany co dziennie. Jak mogę zintegrować to z prestashop 1.6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Wszystko zależy od formatu tego pliku. Czasem wystarczy kupić jakiś niedrogi moduł, czasem trzeba kupić droższy moduł, a czasem trzeba to indywidualnie oprogramować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Jak pisał kolega wyżej dużo zależy od tego w czym robiono ten plik CSV. Jak pochodzi bezpośrednio z bazy presty to da się go dość łatwo importować. Jednak jeśli jego układ jest z innego programu / sklepu to wtedy bez pomocy kogoś kto to zakoduje odpowiednio raczej się nie obejdzie. Najprościej byłoby jakbyś spróbował zaimportować na kopii sklepu ten plik i zobaczyć, czy wszystko jest ok. Tylko trzeba pamiętać... NA KOPII najpierw testy, a jak jest ok to dopiero na sklepie docelowym. Żebyś za chwilę nie płakał, że sklep sie posypał jak coś pójdzie nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kofa Posted May 19, 2017 Author Share Posted May 19, 2017 Czy na podstawie linku (pliku) mógłbyś polecić jakiś moduł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 Można spróbować coś dobrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kofa Posted May 23, 2017 Author Share Posted May 23, 2017 Ok zlecę przeprowadzenie takiej integracji ze sklepem + kilka innych drobnych rzeczy. Proszę o kontakt na [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kofa
Witam.
Dostałem od dystrybutora link do pliku csv.
Plik zawiera produkty i jest aktualizowany co dziennie.
Jak mogę zintegrować to z prestashop 1.6 ?
5 answers to this question
Recommended Posts