smolapbz Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Witam, mam stworzony import plików od hurtowni, całość obsługuje moduł CRON. Przy probie edycji produktów cały czas wywala mi kategorie, wagę i wyświetlanie. Jest gdzieś w opcjach CRON'a co ma konkretnie aktualizować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Nie tyle w opcjach CRONa co w opcjach modułu. CRON to tylko automat, co mu każesz to zrobi bez zadawania pytań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 w konfiguracji CRONu mam tylko do ustawienia Link docelowy Częstotliwość zadania Jest inne miejsce gdzie moge sprawdzic inne ustawienia tego? Nie ja to robiłem a nie mam kontrataku z tą osoba i teraz muszę szukać sam rozwiązania Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 CRON nie ma tu żadnego znaczenia, tylko to zadanie, które jest wykonywane i to co ono robi. Więc żeby pomóc konieczne było by zapoznanie się z kodem tego skryptu, który jest uruchamiany przy pomocy CRONa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 A czy miejsce takiego tego skryptu jest zawsze w tym samym miejscu czy tylko osoba która to robiła wie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Wszystko zależy od osoby, która to robiła, bo to może być rozwiązane na przeróżne sposoby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Zakres aktualizacji powinien być w ustawieniach modułu do importu. Ewentualnie mogą być osobne adresy lub parametry do podania w module crona. Jeśli nie ma to trzeba grzebać w kodzie modułu importu. Cron odpowiada tylko za to kiedy i jak często robisz te aktualizacje (wywołujesz podany adres). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 http://manilla-shop.pl/modules/totalimportpro/cron_index.php?secure_key=999999999&profile=M3 No i chyba to jest w tym folderze tylko jak w tym kodzie odczytać co ma plik inportowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Jeżeli moduł nie ma panelu konfiguracyjnego to do tego trzeba programisty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 Wygląda ze nie ma. Jest ktoś na forum kto się na tym zna i mógłbym mu to zlecić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Ja mogę zerknąć, robiłem sporo modułów importu jak również na sklepach nieraz zdarzało mi się poprawiać moduły o nazwach kończących się na "pro" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted May 18, 2017 Author Share Posted May 18, 2017 Ja mogę zerknąć, robiłem sporo modułów importu jak również na sklepach nieraz zdarzało mi się poprawiać moduły o nazwach kończących się na "pro" Zapraszam na priv 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
smolapbz
Witam, mam stworzony import plików od hurtowni, całość obsługuje moduł CRON. Przy probie edycji produktów cały czas wywala mi kategorie, wagę i wyświetlanie. Jest gdzieś w opcjach CRON'a co ma konkretnie aktualizować ?
11 answers to this question
Recommended Posts