TimonP Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 (edited) Chcę usunąć przycisk "Uaktualnij" z prawego okna adresów. W .css nie mogę tego zrobić ponieważ strona odwołuję się do tego samego wpisu i modyfikując prawy przycisk modyfikuje również lewy. W address.tpl znalazłem coś takiego, ale tutaj również zmiany są wprowadzane są w obydwu przyciskach jednocześnie. <li class="address_update"> <a class="btn btn-default button button-small" href="{$link->getPageLink('address', true, null, "id_address={$address.object.id|intval}")|escape:'html':'UTF-8'}" title="{l s='Update'}"><span>{l s='Update'}<i class="icon-chevron-right right"></i></span></a> <a class="btn btn-default button button-small" href="{$link->getPageLink('address', true, null, "id_address={$address.object.id|intval}&delete")|escape:'html':'UTF-8'}" data-id="addresses_confirm" title="{l s='Delete'}"><span>{l s='Delete'}<i class="icon-remove right"></i></span></a></li> Są to dwie różne table, "Adres wysyłki", "Adres do faktury". Każda z nich musi pobierać inne dane, tak więc w każdej z nich musi być osobny odnośnik do przycisków "Uaktualnij", "Usuń". Gdzie znajduję się plik który mogę zmodyfikować. aha, Prestashop v1.6.1.11 Edited May 10, 2017 by TimonP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 A co masz za problem pobrać indywidualne ID danego przycisku z przeglądarki (w firefoxie masz "zbadaj kod strony" i tam kopiujesz selektor (trzeba się przekopać do samego przycisku przez kod strony) i wstawiasz do CSSa z odpowiednim formatowaniem. W tym przypadku dezaktywacją przycisku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TimonP Posted May 10, 2017 Author Share Posted May 10, 2017 (edited) 1. ID przycisku to adresstrony.pl/adres?id_address=168 czyli w jaki sposób zmodyfikować ten ID w css? tak aby nie był wyświetlany w jednym oknie. Edited May 10, 2017 by TimonP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 (edited) Np przycisk "Report" w Twoim poście ma selektor z ID #postControlsNormal_2553923 > li:nth-child(4) > a:nth-child(1) I do takiego wpisu dopisujesz sobie dowolne formatowanie. Ukryje ono 1 przycisk na całej stronie, bo jest to namiar na konkretny przycisk. Jak pisałem wcześniej. Dajesz w Firefoxie : - Prawym na przycisku i wybierasz "Zbadaj element" - potem szukasz w kodzie by podświetliło Ci ten konkretny element (w hierarchii drzewka jedziesz do najniższego poziomu) - dajesz prawym na tym elemencie kodu HTML i wybierasz kolejno "Kopiuj" > "Selektor CSS". Potem wklejasz w plik CSS i dodajesz formatowanie. Edited May 10, 2017 by () Maciej () (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts