kempas Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Witam, czy mogę bezpiecznie usunąć domyślne grupy klientów (gość i klient), w sklepie jeszcze nie mam żadnych klientów żeby był problem z przypisaniem ich do grup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Nie wiem czy Presta na to pozwoli, ale nawet jeżeli to jest to bardzo nie wskazane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempas Posted May 5, 2017 Author Share Posted May 5, 2017 Presta z BO nie, ale MySQL tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Ale po co to robić? Te grupy są potrzebne do prawidłowego działania sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempas Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 Chcę usunąć ponieważ utrudniają mi bardzo wrzucenie promocji dla produktu. Sytuacja wygląda tak, że mam grupę klientów z rabatem np. 30% robiąc promocje nie chcę aby promocja dotyczyła tej grupy klientów a więc musze robić trzy promocje dla każdej domyślnej grupy. Jest to męczące i długo czasu zajmuje. Mając jedna grupę domyślną byłoby szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Presta musi mieć te 3 grupy - odwiedzający, gość, zarejestrowany (klient). Przy usunięciu ich to raczej albo przestanie działać, albo zostaną utworzone na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 prestashop bez tych grup nie będzie działać, na podstawie tych grup identyfikowani są klienci na potrzeby np. szybkich zakupów be konta w sklepie (grupa guest) oraz zwykli odwiedzający (visitor) usunięcie tych grup spowoduje wywalenie się wielu funkcjonalności w sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempas Posted May 8, 2017 Author Share Posted May 8, 2017 dzięki za odpowiedź, a ma ktoś opcje na to jak wyłączyć łącznie promocji z rabatem(grupa klientów) Może być płatne rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts