qmski Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 (edited) Dzień dobry, Mam problem podczas zakupów bez rejestracji. Po wypełnieniu danych i kliknięciu Zapisz występuje następujący błąd: TECHNICAL ERROR: unable to save account Details: Error thrown: [object Object] Text status: error W logach serwera pojawia się: [Mon May 01 20:20:09.466900 2017] [proxy_fcgi:error] [pid 26:tid 140124977325824] [client xx.xx.xx.xxx:14048] AH01071: Got error 'Passing INI directive through FastCGI: unable to set 'suhosin.post.max_vars'\nPassing INI directive through FastCGI: unable to set 'suhosin.request.max_vars'\n', referer: http://labadu.pl/szybkie-zakupy Dodam, że w katalogu głównym www mam ustawione następujące wartości w pliku php.ini: max_input_vars 6000 suhosin.post.max_vars=100000 suhosin.request.max_vars=100000 opcache.enable=1 Gdy chcę wyłączyć funkcję "Zakupy bez rejestracji" w backoffice również występuje ten problem (tym razem HTTP ERROR 500 i podobny wpis w logu www) Proszę o pomoc. Dziękuję. Edited May 1, 2017 by qmski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 1. Błąd składni, powinno być: max_input_vars = 6000 2. Poczytaj w dokumentacji/helpach hostingu jakie parametry php możesz zmieniać poprzez własne php.ini. Np. dla php7 suhosin jest w fazie pre-alfa i żaden zdrowy na umyśle admin serwera nie instaluje go na serwerach roboczych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmski Posted May 3, 2017 Author Share Posted May 3, 2017 (edited) Dziękuję za odpowiedź. Gdy zmieniłem na php 5.6 wszystko działa. Czyli aktualnie nie powinienem używać php7 dla Presty 1.6? Czy idzie to jakoś obejść? Edited May 3, 2017 by qmski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Najnowsza presta 1.6 działa bezproblemowo z php 7.0 (z 7.1 jeszcze nie testowałem). Tylko wywal te deklaracje dla suhosina z php.ini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts