artresante Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Sklep aromastore.pl Witam posiadam klienta który robi ciągle zmówienia ale od jakiegoś czasu gdy zrobi zamówienie takie zamówienie nie jest rejestrowane w sklepie jako sprzedaż ani koszyku, klient wybiera kuriera i płatność przy odbiorze. Klient nie otrzymuje również potwierdzenia zamówienia na mayla. Przez okres od jednego takiego zamówienia do 2 kilku klientów kupiło z powodzeniem u nas za pobraniem. W logach na serwerze widać iż klient był na sklepie i tworzył koszyk. Muszę się jakoś dowiedzieć dlaczego tak się dzieje i czy innym (nowym) klientom tak się nie dzieje. Po IP wskazuje mi iż klient posiada internet z ORNGE. Mam prośbę do forumowiczów aby spróbowali zrobić u mnie zakupy wybierając kuriera i płatność przy odbiorze. Proszę również w wiadomości do sprzedającego pisać "zakup testowy PrestaForum ". Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubybarti Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Zacznij od zainstalowania wtyczki od powiadomień. Co pewien czas na różnych serwerach po instalacji klienci nie otrzymują powiadomień o nowych rejestracjach i zakupach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts