Jump to content
  • 0

Integracja Prestashop 1.6 z Insert GT

TimonP

Question

Szukam programu/modułu do integracji Prestashop 1.6.1.11 z Insert GT.

Znalazłem kilka

• Firmeslink
  • S2S
  • TaskCentre "ORBIS"
  • X13 - oferuje moduł
  • exis.Integrator
  • Webyourself
  • KOMSTAR Integrator

Zastanawiam się nad s2s, jednak chciałbym się dowiedzieć jakie są doświadczenia innych użytkowników z tym programem lub co polecają.

Edited by TimonP (see edit history)

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Odnośnie s2s to mam go u siebie. Program nie zawsze działa perfekcyjnie. Główne wady jakie znalazłem to różne wersje programu i mimo istnienia nowszej wersji na stronie producenta wciąż jest stara do pobrania, brak możliwości dodania kodu ean oraz kodu producenta w przypadku korzystania z atrybutów oraz problemy z obsługą wysokości stawki vat dla produktów posiadających inny vat niż 23%. Niestety jeżeli korzystamy z atrybutów i dla atrybutów producent ustalił inny kod producenta to nie mamy możliwości ustawienia tego w programie. Po skontaktowaniu się z producentem jedyne rozwiązanie jakie mi podał to aby dodać produkty ręcznie do sklepu i aktualizować ich stany po symbolu (dla mnie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę ponieważ potrzebuje aby produkty były zasysane z subiekta) . Nie wiem jak w przypadku innych ale w moim przypadku występuje również problem z cechami produktu (np materiał itp), że po dodaniu ich do produktu w subiekcie nie zostają dodane do produktu w sklepie. Ostatnim również dla mnie wadą jest brak obsługi lub źle działająca opcja wpływu atrybutu na cenę. Zdarza się, że dla danego produktu w np rozmiarze S jest inna cena niż dla reszty. Muszę wtedy ręcznie w prestashop ustawić wpływ na cenę dla tego produktu - szkoda, że program sam tego nie robi. Ostatnią nie związaną z programem jest dosyć długi czas odpowiedzi przez firmę sprzedającą program, a podanego telefonu nikt nie odbiera..