Johny98 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Dobrý den, mám zde jeden problém. Zabývám se optimalizací obrázků pro náš web. Když obrázky (formát JPEG) projdou kompresí, mají velikost do 200kb. Bohužel se tu ale vyskytuje jeden problém. Po nahrání obrázku do systému a následném rozkliknutí obrázku na webu je jeho kvalita oproti "originálu" výrazně nižší - viz printscreen (není to moc čitelné, ale rozdíl obrázku vlevo od obrázku vpravo vidět je). Děje se to jak u obrázku s kvalitou do 200kb, tak i u obrázku s velikostí cca 1mb. Nevím proč, ale přijde mi, že Presta i přes to, že obrázky projdou kompresí, ty nahrané obrázky ještě více zmenší.. Text na obrázcích už pak není skoro čitelný, což je u našich produktů poměrně zásadní problém. Snažím se toho zbavit, ale bohužel.. Nemáte, prosím, tušení, čím by to mohlo být? Proč se obrázky po nahrávání zobrazují v radikálně nižší kvalitě (rozlišení)? Je to nastavením či něčím jiným? Předem díky za jakékoli info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEBDVL Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Printscreen chýba... Máš nastavenú kvalitu obrázkov JPEG na 100? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny98 Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Ten printscreen nejde nahrat, nevím z jakeho duvodu. Ano, kvalita obrazku v systemu je nastavena na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Pokud je na obrázcích důležitý text, tak by lepší volba byly PNG obrázky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny98 Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Dobře, zkusím a uvidím.. Btw. konečně se mi povedlo nahrát ten printscreen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny98 Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Tak po nahrání png souboru místo jgp je ten text znatelně čitelnější. Ne uplně čistý, ale je to lepší. Připomínám jen že jsem ten png soubor vytvářel již z toho komprimovaného souboru. Myslíte, že při vytvoření toho png souboru z originálu/z komprimovaného souboru má na to nějaký vliv?.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 PNG je určitě pro text lepší. JPG u textu přidává nepěkné artefakty a když se to několikrát zopakuje a komprese je velká, tak je ten text hůř čitelný. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny98 Posted April 27, 2017 Author Share Posted April 27, 2017 Jasny..zkusim exportovat original do PNG, jestli bude nejaky rozdil oproti tomu, kdyz ten PNG delam z toho již zkomprimovaneho JPG. Díky za vaše rady! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts