Jump to content
  • 0

Biała strona po zalogowaniu do panelu administracyjnego

Adrian1

Question

Witam,

Po aktualizacji Presty 1.7.0.5 do wersji 1.7.1.1 nie można się dostać do panelu administracyjnego.

Po wprowadzeniu danych logowania pojawia się tylko cała biała strona.

Upgrade został wykonany za pomocą modułu "1-Click upgrade" i sama aktualizacja przebiegła bez problemu z wcześniej pobranego archiwum z najnowszą wersją Presty.

Po aktualizacji wcisnąłem przycisk "powrót" na samym dole strony, ponieważ mysłałem, że zaprowadzi mnie on do strony głównej panelu administracyjnego.

Jekie było moje zdziwienie, gdy rozpoczęło się przywracanie poprzedniej wersji Presty... (nazwa przycisku cholernie myląca... powinno być "przywróć" lub dokładniej "przywróć kopię zapasową") :(

Po około 3 sekundach przywracanie zakończyło się błędem, ale nie jestem pewien czy przez tą operację jest teraz biała strona po zalogowaniu do admin panelu.

Podejrzewam, że mogło to być już po samej aktualizacji, ale nie miałem szansy sprawdzić.

1. Cache przeglądarki czyściłem, próbowałem również dostać się tam z innej, ale za każdym razem pusty biały ekran.

2. Przywróciłem również całą kopię folderu public_html sprzed aktualizacji, ale nie pomogło.

Dodam, że sama strona działa bez zarzutu, problem jest tylko z tym, że nie można już nią zarządzać :(

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi, jak się z tym uporać.

Edited by Adrian1 (see edit history)

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Przed upgrade należy zawsze wykonywać PEŁEN backup aplikacji z poziomu hostingu. A pełen backup to są pliki + BAZA DANYCH.

To przywracanie poprzedniej wersji pewnie wywaliło się na wgrywaniu bazy danych i teraz żaden cudotwórca już tej bazy nie połata.

• 0

Dzieki za info.

Tak podejrzewałem, że będzie to miało związek z bazą danych.

Oczywiście przed upgradem zrobiłem pełny backup z poziomu hostingu, ale nie idzie przywrócić poprzedniej bazy danych - wyskakuje jakiś error.

No nic zgłoszę się do wsparcia hostingu.

Pozdrawiam :)