Jump to content
  • 0

Przeniesienie sklepu

Nieuchwytny_Uchwyt

Question

Witam serdecznie,

Muszę przenieść sklep z home.pl na server z plesk.

Skopiowałem cały folder na nowy serwer. Wykonałem kopie bazy danych. Ale nie potrafię wgrać ją na nowy server. Może ktoś wie jak to zrobić?

Utworzyłem kopie zapasową tak:
post-1222507-0-93574000-1492982066_thumb.png

A na nowym serwerze po wybraniu pliku(próbowałem zmieniać kompresję na bzip, gzip, zip i zawsze pojawia mi się takie coś:
post-1222507-0-00009000-1492982601_thumb.png

Z góry dziękuję za pomoc.

Edited by Nieuchwytny_Uchwyt (see edit history)

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Mam następny problem.

Na nowy serwerze mam główną domenę i dwie subdomeny.

Mogę zalogować się do panelu. w SEO & URL zmieniłem tylko URL bazowy z "folder_strony_na_którym_była_na_serwerze_home" na "/" Na poprzednim serwerze nie miałem przypisanych żadnych domen i używałem adresu serwera aby przeglądać stronę i logować się do panelu. Tutaj po wrzuceniu plików i zaimportowaniu bazy danych po wpisaniu domeny głównej w przeglądarkę pojawia mi się strona:
post-1222507-0-95252200-1493212082_thumb.png

Po kliknięciu w przeglądarce "Zbadaj" pojawia mi się:
post-1222507-0-47239800-1493369641_thumb.png

Po wpisaniu każdej z subdomen pojawia mi się ta strona:

Not Found

The requested URL /index.php was not found on this server.

Apache Server at XXX.XXX.XX.XXX Port 80

Po wpisaniu "domena_główna_i_subdomeny/index.php" przenosi mnie do mojego serwera na home na stronę główną sklepu.Domeny nigdy nie były przypisane do starego serwera. Mam już dosyć, nie wiem gdzie do cholery jest ukryty odnośnik na mój stary serwer?!

W index.php jest:

require(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php');

Dispatcher::getInstance()->dispatch();

w config.inc.php  dalej jakieś odnośniki. Żaden z plików w folderze "config" nie zawiera nic co rzuciło mi się w oczy i może przenosić mnie na stary serwer. Nie mogę nic znaleźć, już nie mam pomysłów.

Jedyne co znalazłem to plik "db_slave_server.inc.php", nie wiem skąd te IP i czy mam coś zmieniać.

<?php

/*
return array(
    array('server' => '192.168.0.15', 'user' => 'rep', 'password' => '123456', 'database' => 'rep'),
    array('server' => '192.168.0.3', 'user' => 'myuser', 'password' => 'mypassword', 'database' => 'mydatabase'),
    );
*/

return array();

Podpowiecie mi co mam zrobić aby to wszystko działało?

Bardzo dziękuję za pomoc.

-------------

Dobra, udało mi się! Po prostu usunąłem z SEO & URL "DOMENA SSL" i wszystko działa :)

Polecę skromnie i powiem, że chyba już jestem expertem po tych kilku dniach zabaw.
Służę pomocą:)

Pozdrawiam całą społeczność!

Edited by Nieuchwytny_Uchwyt (see edit history)

• 0

Witam serdecznie,

Muszę przenieść sklep z home.pl na server z plesk.

Wykonałem kopie bazy danych. Ale nie potrafię wgrać ją na nowy server. Może ktoś wie jak to zrobić?

Cześć, wyeksportuj bazę zaznaczając opcję --> szybko - wyświetlane są tylko minimalne opcje i wgraj ją na nowy serwer i daj znać czy wszystko ok.

• 0

"Menedżer kopii zapasowych" nie służy do obsługi baz danych, tylko plików na serwerze.

Niżej masz zakładkę "Bazy danych" i w plesku jest narzędzie do importu/eksportu baz danych.

Albo na nowym serwerze zaloguj się do phpMyAdmina i zaimportuj bazę.