Can Memiş Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 (edited) Merhaba iyi gunler arkadaşlar. 2 gundur sitemde 500 İnternal Server Error uyarisi aliyorm ilk baslarda pek onemsemedim ama baya sıklaşmaya basladi. Forumda baya arastirdim. .htaccess dosyasindaki eksik ve yalnis kodlardan olabilecegi yaziyordu. Bu dosyayi sildim ve seo url kismindan tekrar olusturdum. Bir diger sebebinin dosya izinleri olabilecegi yaziyordu. Ftp yazilimi ile butun dosyalara 644 klasorlerede 755 izni verdim. Sorun hala devam etmekte baska yapabilcegim birsey var mi? Log dosyasindaki hatalar ekte mevcut. Edited April 23, 2017 by Can Memiş (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Merhaba 500 hatası çalışma anında (sonunda değil) oluştuğu için en kesin bilgiyi sunucu/servis log dosyaları verir. 500 hatası aldığınızda genellikle hata kayıt edilecek bir servis çalışmıyor. apache log/access log gibi dosyalar daha verimli olur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Can Memiş Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 (edited) Cevabiniz icin tesekkur ederim Mahmut bey. Hosting servis saglayicimla iletisim sagladigimda memory_limit degerimin dusuk oldugunu ve bu degeri 256 yaptiklarini belirttiler. Bu ayardan sonrada hata almadim. Tesaduf mu yoksa gercekten bu degerle ilgili olabilir mi hocam aldigim hatanin sebebi? Edited April 22, 2017 by Can Memiş (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Merhaba Rica ederim. Evet bundan kaynaklanmış olabilir. Bu arada Prestashop resmi gereksinim listesinde bu değer min 128M. Bu değer sıfır ürün ve sıfır 3rd party modül ile her zaman yeterli olur. Özel tema ve modüller bunu değiştiriyor. Ben şahsen minimum 512M öneriyorum. Hatta XML entegrasyonu v.s. uygulama yaptığımız mağazalarda 2G yapıyoruz. Artık hosting sektöründeki en düşük vps sunucuda bile 64GB ram var. Bu php config değerleri çok eskide kaldı. Prestashop'un compile edilmiş kaynak kodu bile 120M Link to comment Share on other sites More sharing options...
Can Memiş Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 (edited) Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim Mahmut bey. Şuanda cpanelden baktigimda 256M olarak ayarlandigini goruyorum. Ay4ica kullanmis oldugum hosting servisi degerleri benim degistirmeme izin veriyor. Bu degeri suanda kac yapmami onerirsiniz? Aşıri derecede modul aktif degil. Ozel yazilmis modul olarakda kullandiğim tema modulleri ve sizin vermis oldugunuz MNG KARGO TAKİP modulunu kullaniyordum. Ama ne yazikki suresi dolmus herhalde satın alın uyarisi veriyor adminde :-) Edited April 22, 2017 by Can Memiş (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Merhaba Rica ederim. 512 yapın bence. MNG kargo takip modülü çok küçük bir API kodu ile çalışıyor. Onun kullanacağı bellek sanırım 1MB bile değildir. Öte yandan bu tür durumlarda 500 hatası bir bellek sorunu da olmayabilir. Bazen bir şeyin çalışması çok uzun sürer sonunda Timeout durumu olur ama 504/503 yerine 500 gelir. Bu ve benzer durumlarda sorun çıkaran noktayı bulmak için debug profiling yapmak gerekiyor. defines.inc.php dosyanızdan _PS_DEBUG_PROFILING_ değerini true olarak değiştirirseniz her modülün bellek kullanımı ve çalışma süresi ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Can Memiş Posted April 23, 2017 Author Share Posted April 23, 2017 Merhaba Mahmut hocam, bilgilendirme için tesekkur ederim. Yalnız Mng Kargo modulune atmadim suçu. Sadece siz vermistinkz modulu bana istediginkz kadar kullanin demistiniz hediye etmistiniz. Suanda admin panelime girdigimde modul demoymus gibi satin alin uyarisi veriyor bunu demek istedim. Tekrardan bilgilendirme icin tesekkurler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Merhaba Mahmut hocam, bilgilendirme için tesekkur ederim. Yalnız Mng Kargo modulune atmadim suçu. Sadece siz vermistinkz modulu bana istediginkz kadar kullanin demistiniz hediye etmistiniz. Suanda admin panelime girdigimde modul demoymus gibi satin alin uyarisi veriyor bunu demek istedim. Tekrardan bilgilendirme icin tesekkurler. Bizimkilere bir email atarsanız hallederler. Onun yeni versiyonunu yaptık gibi hatırlıyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Can Memiş Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 Tamam hocam simdi iletiyorum. Teşekkurler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 500 hatası genelde htacces dosyası veya tema bulunamadı zaman verir bu ikisine dikkat edin genelde güncelleme sonrası oluşur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Can Memiş Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 İlginiz icin tesekkurler Ramazan bey. Sorunu memory_limitini artirarak cozmus bulunmaktayiz. Varsayilan olarak 128M'idi suanda 512 M olarak kullaniyorum. Sorun bulunmuyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts