Witam serdecznie, mam problem ,nad którym siedzę już drugi dzień. Miałem postawiony sklep internetowy na wersji 1.6 zakupiłem template dla wersji 1.7 więc automatycznie chciałem to przenieść. Nie miałem nigdy styczności z programowaniem webowym i minimalne doświadczenie z phpmyadmin. Mój problem polega na tym, że coś przekombinowałem i teraz ani nie moge wykonać instalacji 1.7 ani powrócić do wersji 1.6.
Kroki, które wykonałem zrobiłem backup danych na prestashop zrobiłem backup bazy danych na phpmyadmin oraz przekopiowałem cały folder na serwerze ftp. Później odpaliłem ten konkretny tutorial.
Problemy zaczeły się przy instalacji tam jest podane, że powinnienem wpisać ścieżke pliku instalacyjnego który rozpocznie instalacje oraz odpakowanie pliku zip za mnie. Niestety wyskakuje błąd pokazany niżej. Jeśli potrzebowalibyście jakichkolwiek informacji, których nie podałem napiszcie odrazu uzupełnie. Już nie wiem jak to ruszyć próbowałem chyba wszystkiego :/
@endriu107 Sklep miałem postawiony a właśnie miałem go dopiero konfigurować danych narazie żadnych nie było. Jedyne co były to chęci do stworzenia sklepu wykupiona domena template i brak doświadczenia w takich rzeczach, co proponujesz ?
Question
simpleone
Witam serdecznie, mam problem ,nad którym siedzę już drugi dzień.
Miałem postawiony sklep internetowy na wersji 1.6 zakupiłem template dla wersji 1.7 więc automatycznie chciałem to przenieść. Nie miałem nigdy styczności z programowaniem webowym i minimalne doświadczenie z phpmyadmin.
Mój problem polega na tym, że coś przekombinowałem i teraz ani nie moge wykonać instalacji 1.7 ani powrócić do wersji 1.6.
Kroki, które wykonałem zrobiłem backup danych na prestashop zrobiłem backup bazy danych na phpmyadmin oraz przekopiowałem cały folder na serwerze ftp. Później odpaliłem ten konkretny tutorial.
Problemy zaczeły się przy instalacji tam jest podane, że powinnienem wpisać ścieżke pliku instalacyjnego który rozpocznie instalacje oraz odpakowanie pliku zip za mnie. Niestety wyskakuje błąd pokazany niżej. Jeśli potrzebowalibyście jakichkolwiek informacji, których nie podałem napiszcie odrazu uzupełnie. Już nie wiem jak to ruszyć próbowałem chyba wszystkiego :/
@endriu107
Sklep miałem postawiony a właśnie miałem go dopiero konfigurować danych narazie żadnych nie było. Jedyne co były to chęci do stworzenia sklepu wykupiona domena template i brak doświadczenia w takich rzeczach, co proponujesz ?
Edited by simpleone (see edit history)
19 answers to this question
Recommended Posts