sliw Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Witam potrzebuję pomocy w dwóch tematach. Pierwszy to kwestia affilacji , dano mi skrypt do dodania : <script type="text/javascript"> var goadservicesq = goadservicesq || []; try { goadservicesq.push( [ "_BASKET", [ // pierwsza pozycja w koszyku { identifier: '{/literal}{$product->id|intval}{literal}', quantity: '{/literal}{$customization.quantity}{literal}' }, // druga pozycja w koszyku { identifier: 'identyfikator-produktu', quantity: 'liczba-sztuk-w-koszyku' }, // ... kolejne pozycje w koszyku ... // ostatnia pozycja w koszyku { identifier: 'identyfikator-produktu', quantity: 'liczba-sztuk-w-koszyku' }, // Nic nie wnoszący produkt, lecz usuwający problem // "przecinka" w automatycznie generowanych kodach {} ] ] ); (function() { var goadservices = document.createElement('script'); goadservices.type = 'text/javascript'; goadservices.async = true; goadservices.src = '//t.goadservices.com/engine/702bd276-af9f-4113-a58c-88e3dc27b757'; var id_s = document.cookie.indexOf('__goadservices='); if (id_s != -1) { id_s += 15; var id_e = document.cookie.indexOf(';', id_s); if (id_e == -1) { id_e = document.cookie.length; } goadservices.src += '?id='+document.cookie.substring(id_s, id_e); } var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(goadservices, s); })(); } catch (e) {} </script> {/literal} Niestety nie działa mi dla pierwszego nawet prod. Rozumie , że danie {$product->id|intval} w shoping-cart nie działa. Ale czy można jakoś wyciągną id tego produkt oraz jego ilość ..... Reszta dla order confirmation oraz dla produktu , działa mi prawidłowo....... Drugi temat to kwestia rabatów. Czy jest gdzieś dostepna modyfikacja / rozwiązanie , które nie zrabatuje całego koszyka w którym znajduje się więcej produktów natomiast rabat dotyczy tylko jednej kategorii Obecnie sytuacja jest taka, że są 2 kategorie X oraz Y . Dodaję hasło rabatowe dla prod z kategorii X. Przechodząc do zakupów i dodając jeden prod. z X oraz drugi z Y, oraz wpisując kod rabatowy.... dostaję rabat na całość... Używam rozwiązania z mypresta i działa dość rozsądnie ale dla produków przecenionych ( nie pozwala zrabatować ) chociaż sytuacja dość analogiczna..... Znalazłem taki opis dotyczący presta 1.5 ..... Niestety nie mogę go analogicznie przeanalizowąć na 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 (edited) W koszyku użyj zmiennej: {$product.id_product} Edit: A ilość produktu w koszyku to {$product.cart_quantity} a nie {$customization.quantity} Edited April 19, 2017 by e_com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts