Ktosinka Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Dzień dobry, Wczoraj admin serwera podniósł wersję PHP z 5.3 na 5.6 sklep działa w sumie prawidłowo, ale wiadomosci e-mail zapisywane w panelu nie mają polskich znaków. Gdzie / jak mogę ustawić kodowanie tych wiadomości, żeby polskie znaki były? Z góry dziękuje za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Spytaj admina co zepsuł w ustawieniach php. Te pytania to ma być jakaś prowokacja czy kompromitacja firmy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ktosinka Posted April 14, 2017 Author Share Posted April 14, 2017 Spytaj admina co zepsuł w ustawieniach php. Te pytania to ma być jakaś prowokacja czy kompromitacja firmy? Nie znam się na serwerach a tym bardziej na php. Podniósł i już a u mnie przestały być widoczne polskioe znaki w wiadomościach, które sklep ściąga do admina z poczty ( kontakt z klientem) domyśliłam się, że jest jakieś kodowanie którego może brakować. Widzę że nie pomożesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Widzę że nie pomożesz. Ależ pomogłem, trzeba tylko czytać ze zrozumieniem (poprawić konfigurację php czy co tam zepsuliście jeszcze bo to nie w sklepie się ustawia to "jakieś kodowanie"). Nie znam się na serwerach a tym bardziej na php. Czas najwyższy to zmienić gdy się pracuje w firmie oferującej hosting, wdrożenia sklepów i wsparcie dla prestashop. Już od ponad 20 lat wspieramy rozwój polskiej sieci handlowej w Internecie. [...] Od roku 2004 w pełni przejęliśmy pałeczkę w branży e-commerce [...] służymy informacją i pomocą w każdej gałęzi e-commerce, a nasze doświadczenie zdobyte przez lata praktyki, oraz odpowiednie kompetencje pozwalają na utrzymanie usług na najwyższym poziomie [...] Polska Strona Wsparcia dla oprogramowania PrestaShop jest najlepszym miejscem w którym uzyskasz pełny zakres pomocy i usług dla Twojego sklepu. Nasi Konsultanci [...] a także pomogą w sprawach technicznych i prawnych - aby Twój sklep był bezpieczny, przyjazny dla Twoich Klientów i odpowiednio przygotowany do pracy na Polskim Rynku e-commerce To cytaty z waszych stron, na których oferujecie hosting i usługi związane z oprogramowaniem prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ktosinka Posted April 18, 2017 Author Share Posted April 18, 2017 Ależ pomogłem, trzeba tylko czytać ze zrozumieniem (poprawić konfigurację php czy co tam zepsuliście jeszcze bo to nie w sklepie się ustawia to "jakieś kodowanie"). Czas najwyższy to zmienić gdy się pracuje w firmie oferującej hosting, wdrożenia sklepów i wsparcie dla prestashop. To cytaty z waszych stron, na których oferujecie hosting i usługi związane z oprogramowaniem prestashop Nie bardzo wiem co to ma do rzeczy.... Cytat czy strona czy firma to jedno - mój sklep to zupełnie inna sprawa. mam swoje powody dla których jestem na forum. Nie chcesz odpisać i pomóc - nie rób tego. Ja mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto pomoże, z resztą problem rozwiązał się sam. Chodziło o kodowanie po stronie klienta a nie mojego sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Ktosinka
Dzień dobry,
Wczoraj admin serwera podniósł wersję PHP z 5.3 na 5.6 sklep działa w sumie prawidłowo, ale wiadomosci e-mail zapisywane w panelu nie mają polskich znaków.
Gdzie / jak mogę ustawić kodowanie tych wiadomości, żeby polskie znaki były?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
4 answers to this question
Recommended Posts