tokasmart Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 Witam wszystkich Dostałem maila od Presta Shop o następującej treści:"Mamy przyjemność przedstawić Wam wersję 1.7.1, która zawiera wiele udoskonaleń i poprawek : • Lepszą nawigację na urządzeniach mobilnych • Funkcję aktualizacji wszystkich modułów jednym kliknięciem • Nowe mechanizmy hook • Ulepszenia dla tłumaczy • Nowe moduły natywne, w tym jeden dla PayPal’a • Ulepszony szablon startowy • Aktualizację jednym kliknięciem z wersji 1.6 do 1.7.1 (beta)" Interesuje mnie ostatnio punkt i chciałem się was dowiedzieć czy wiecie jak to uczynić tzn. przenieść preste 1.6 do 1.7. Moduł upgrade nie pokazuje możliwości aktualizacji do 1.7 natomiast jak ręcznie dodam plik instalacyjny to widzę go po zaznaczeniu opcji "lokalne archiwum" w module upgrade. Zależy mi głównie na bazie danych zawierającej produkty, zamówienia i klientów. Z góry dzięki za wskazówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardzik Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 (edited) • Aktualizację jednym kliknięciem z wersji 1.6 do 1.7.1 (beta)" Cześć, możesz zrobić upgrade ale jest on w fazie testowej link czyli zanim coś zrobisz zastanów się osobiście robiłem upgrade z 1.6.12 wszystko poszło pomyślnie ale nie obyło się bez problemów. Ogólnie nie zalecam migracji wstrzymaj się jeszcze niech ją dopracują. Edited April 10, 2017 by Hardzik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tokasmart Posted April 10, 2017 Author Share Posted April 10, 2017 Dzięki wielkie za info Wiem co masz na myśli z wstrzymaniem się - u siebie będę przechodził najwcześniej za 1.5 roku na 1.7 bo najzwyczajniej szkoda mi poprawek, modułów, tłumaczeń, szablonów itd. Dzięki za link na pewno się przyda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts