platimati Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 W którym pliku szukać ograniczenia długości nazwy produktu, która jest wyświetlana na siatce produktów? Będę wdzięczny za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Prawdopodobnie to catalog/_partials/miniatures/product.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 platimati Posted April 6, 2017 Author Share Posted April 6, 2017 Prawdopodobnie to catalog/_partials/miniatures/product.tpl Dzięki za szybką odpowiedź Dokładnie to classic\templates\catalog\_partials\miniatures\product.tpl {block name='product_name'} <h1 class="h3 product-title" itemprop="name"><a href="{$product.url}">{$product.name|truncate:30:'...'}</a></h1> {/block} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukasz_1410 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 mieniam sobie truncate na 100 i tyle znaków jest widocznych ale pojawia się problem z ceną (zaznaczono na zielono)... zostaje ona przesunięta w dół poza thumbnail. Teoretycznie problem można rozwiązać powiększając wymiary samego thumbnail`a ale myślę nad innym rozwiązaniem ponieważ thumbnail już i tak jest duży i ma niewypełnioną przestrzeń gdyż zdjęcie jest w rozmiarze 800x600 (poziome). Przesunięcie tytułu wraz z ceną nieco do góry tam gdzie jest szybki podgląd. Samą opcję szybkiego poglądu mam przez css usuniętą (zaznaczyłem na czerwono). Problem w tym że nie umiem namierzyć tej białej części i jak ją zmniejszyć (zaznaczono na zielono) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
platimati
W którym pliku szukać ograniczenia długości nazwy produktu, która jest wyświetlana na siatce produktów?
Będę wdzięczny za pomoc
3 answers to this question
Recommended Posts