q3d Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Witam, mam następującą sytuację: kurier (przedpłata), kurier (pobranie), odbiór osobisty (po przedpłacie), odbiór osobisty (płatność przy odbiorze). Chciałbym uzyskać następujący efekt: kurier (przedpłata) płatność tylko dotpay, kurier (pobranie) płatność tylko przy odbiorze (gdy kurier dostarczy przesyłkę), odbiór osobisty (zarówno dotpay jak i płatność przy odbiorze w oddziale firmy). Na razie zrobiłem tak. Dodałem do przewoźników 2xfirmę kurierską FedEx: FedEx (przedpłata) FedEx (pobranie) oraz 5 oddziałow firmy. Zainstalowałem moduł ship2pay i nawet poprzypisywałem metody płatności do sposoby doręczenia ale na stronie nie ma różnicy. Jeszcze jedne problem jest taki, że szukając rozwiązania kwesti odbioru osobistego znalazłem moduł: Odbiór Osobisty Dla PrestaShop 1.6.x.x i go zainstalowałem. Na liście modułów widnieje chyba jako Płatność przy odbiorze v1.0 - przez PrestaShark.eu. Ale znalazłem tez informację, że do skonfigurowania wysyłki za pobraniem potrzebny jest moduł Cash on Delivery czy coś takiego. W tym momencie się pogubiłem, a w modułach mam dwa moduły: Płatność przy odbiorze v1.0 - przez PrestaShark.eu i Płatność przy odbiorze v1.0.0 - przez PrestaShop i nie wiem czy to to samo czy coś innego. Generalnie pogubiłem się już w tych modułach i konfoguracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Zapewne moduł, który doinstalowałeś ma dodatkową funkcjonalność typu pobieranie dodatkowej opłaty za pobranie. Przy obecnej konstrukcji przewoźników wystarczy Ci standardowy moduł pobrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts