mad3x Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Witam, Dzisiaj zainstalowałem swój pierwszy sklep Presta w wersji 1.7 Mam problem, po zalogowaniu się do Dashboard, wyskakujące okienko samouczka nie da się wyłączyć i blokuję całą nawigację. Testowałem to na różnych urządzeniach, przeglądarkach. https://drive.google.com/open?id=0B1mDqj_zv-gbZENVT2RScVYtblE Na androidzie widać całość okienka, ale i tak nie można nic z nim zrobić Jakieś pomysły? Pozdrawiam PS. Adobe reinstalowałem, kombinowałem na wszelkie możliwie sposoby Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 można to rozwiązać na dwa sposoby. pierwszy: usuwając błąd (w tym celu trzeba najpierw go zidentyfikować) otwieramy konsolę przeglądarki (w chrome ctrl+shift+j) przechodzimy na stronę gdzie jest bład czyścimy konsolę odświeżamy stronę i widzimy w konsoli błędy, które będą wskazówką co do dalszych czynności drugi: z katalogu /modules/ usuwamy podkatalog /welcome/ (usuwamy moduł welcome) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mad3x Posted April 6, 2017 Author Share Posted April 6, 2017 można to rozwiązać na dwa sposoby. pierwszy: usuwając błąd (w tym celu trzeba najpierw go zidentyfikować) otwieramy konsolę przeglądarki (w chrome ctrl+shift+j) przechodzimy na stronę gdzie jest bład czyścimy konsolę odświeżamy stronę i widzimy w konsoli błędy, które będą wskazówką co do dalszych czynności drugi: z katalogu /modules/ usuwamy podkatalog /welcome/ (usuwamy moduł welcome) Ad. pierwszy - nie zagłębiałem się, ale na pierwszy rzut oka konsola była czysta ad. drugie - usunięcie nie pomogło - cały dashboard wyświetlał się, ale nie mogłem wykonać żadnej czynności Rozwiązaniem okazała się zmiana serwera - darmowe hostingi i błąd musiał być po stronie hostu Dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mad3x
Witam,
Dzisiaj zainstalowałem swój pierwszy sklep Presta w wersji 1.7
Mam problem, po zalogowaniu się do Dashboard, wyskakujące okienko samouczka nie da się wyłączyć i blokuję całą nawigację. Testowałem to na różnych urządzeniach, przeglądarkach.
https://drive.google.com/open?id=0B1mDqj_zv-gbZENVT2RScVYtblE
Na androidzie widać całość okienka, ale i tak nie można nic z nim zrobić
Jakieś pomysły?
Pozdrawiam
PS. Adobe reinstalowałem, kombinowałem na wszelkie możliwie sposoby
2 answers to this question
Recommended Posts