xkrystekx Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Hej. Mam problem z panelem administracyjnym sklepu, a dokładnie z dodaniem nowych produktów. Przy próbie dodania nowego produktu nie ma możliwości kliknięcia w przyciski "zapisz", gdyż są one nieaktywne - ciągle się ładują (tak jak na załączonej grafice). Na forum znalazłem podobne problemy, ale żaden nie został rozwiązany. Dodam, że sklep jest dopiero stawiany, więc jak coś to mogę go przeinstalować, ale czy to pomoże? A może warto zainstalować wersję 1.7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 czy na stronie edycji produktu są jakieś dodatkowe zakładki inne od tych dostępnych standardowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkrystekx Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 (edited) Mam takie zakładki: Informacja Ceny Optymalizacja SEO Powiązania Wysyłka Kombinacje Ilości Zdjęcia Funkcje Dostosowanie Załączniki Dostawcy Dodam, że przed chwilą przeinstalowałem sklep (instalując wersję 1.6.1.11) i jest to samo. Edited April 4, 2017 by xkrystekx (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Co to za hosting? Na słabych serwerach często tak się dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkrystekx Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 hostinghouse.pl Jestem w trakcie zamawiania testowego hostingu w linuxpl.com. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Sprawdź na testowym i daj znać sam jestem ciekawy, a jaki pakiet zamawiasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkrystekx Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 Na linuxpl.com działa bez problemu. Wziąłem najmniejszy pakiet W1GB. PSOczywiście jeszcze dobrze sklepu nie przetestowałęm na tym serwerze, ale na pewno nie ma tych błędów, które były na poprzednim hostingu. Jak na linuxpl coś się będzie wysypywać to dam znać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 I to jest potwierdzenie mojej opinii na temat tego że miałeś kiepski serwer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkrystekx Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 Pisałem do tych z hostinghose, że na innym serwerze działa dobrze to zwiększyli mi jakieś limity i też zaczęło dobrze działać. Tłumaczyli to, że: "Wygląda na to, że wersja której Pan korzysta tworzy sporo jednoczesnych procesów i nie mieści się w limitach. Zwiększyliśmy je na serwerze, wygląda na to że problem już nie występuje. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Zwiększyli za pewne czas wykonywania skryptu, dali ci to ekstra ;D tak jeszcze powiem że za pewne na linuxie nie działasz na full ustawieniach wejdź w konfiguracje php w panelu directadmin i tam ustaw sobie php 5.6 lub 7 włącz opcache, zwiększ limity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkrystekx Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Dzięki za podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel1987 Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 Panowie jestem zielony w temacie baz danych. Mam Prestashop 1.7.6.5 i nie da się dodać nowego produktu. Po kliknięciu dodaj nowy produkt wywala do pulpitu zaplecza bez żadnych błędów. Stało się tak chyba bo zainstalowaniu szablonu, który kupiłem za 50 Euro. Zrobiłem optymalizację BD w phpmyadmin i dalej nie działa. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts