Wojtan Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Cześć, ostatnio dowiedziałem się na tym forum, że az.pl nie jest najlepszym wyborem jeśli chodzi o usługi hostingu pod Preste. Jakie są Wasze doświadczenia? Który hosting najlepiej współpracuje z Presta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Z naszych doświadczeń to Linuxpl, a dokładnie ten pakiet hostingowy. Sklep śmiga aż miło, czasy generowania strony już od 100ms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Angar Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Też polecam linuxpl. Zobacz też tutaj: http://presta-shop.pl/hosting-dla-sklepu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted April 3, 2017 Author Share Posted April 3, 2017 dzięki za szybką odpowiedź - rozmawiałem już z konsultantem linuxpl - ceny mają o niebo lepsze od az. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marek Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Witam, nie chcę otwierać kolejnego wątku, dlatego pozwolę sobie kontynuować problematykę wybrania odpowiedniego hostingu. Będę tworzył sklep na PrestaShop 1.7.3. Sklep będzie zawierał 40 produktów, blog. Optymalna ilość wejść na sklep to do 10 tys miesięcznie. Pytanie teraz, czy hosting współdzielony choćby z linuxpl za 129zł Netto jest w stanie obsłużyć sklep w warunkach przyzwoitych? Czy może kierować się od razu w VPS? Jeżeli mają Państwo swoje opcje, bardzo proszę o propozycje. Zależy mi głównie na prostocie instalacji i zarządzaniu parametrami sklepu, backup'ami i optymalnym działaniem środowiska PrestaShop. PS. Potrzebuję wykupić także domenę, ale to jako dodatek proszę potraktować Serdecznie pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Wiele hostingów testowaliśmy, ostatecznie na ten moment najlepszy okazał się myDevil. 10 tys. wejść miesięcznie to niewiele, nie kierowałbym się na VPS w takim przypadku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted December 14, 2018 Author Share Posted December 14, 2018 Mam preste 1.7.3 i 1.7.4 na mydevil i jestem zadowolony - wcześniej sklep znajdował się w AZ - z całą pewnością nie polecam! Próbowałem też linuxpl ale nie pamiętam już co mi tam nie leżało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tworma Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Ja mogę polecić ovh z plesk na polskich serwerach Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Dnia 24.01.2019 o 5:02 PM, interka napisał: współdzielone nie ma sensu Nie ma sensu spamowanie po forach i udawanie że jest się swoim klientem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lebi Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 On 11/4/2018 at 5:28 PM, Daresh said: Wiele hostingów testowaliśmy, ostatecznie na ten moment najlepszy okazał się myDevil. 10 tys. wejść miesięcznie to niewiele, nie kierowałbym się na VPS w takim przypadku. Nadal polecasz mydevil czy zmieniłeś już na coś innego? Po instalacji wystarczy włączyć memcached czy coś więcej trzeba konfigurować? Na stronach mydevil widziałem że nie zalecaja ccc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 Tak, nadal mogę polecić myDevil. Co do memcached to służy to tylko do odciążenia bazy danych, nie zaobserwowałem jakiegoś większego polepszenia przy włączeniu tego. Jeżeli już coś z tych dodatkowych cache'y używać to raczej APC. Eksperymentuję też aktualnie z prostym modułem full page cache wykorzystującym to. A CCC jak nie włączysz to Google będzie się w testach PageSpeed czepiało mocno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lebi Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 Dzięki za polecenie, skorzystam z Twojego kodu bo Twoje wpisy na temat presty dużo pomogły 😊 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Blaaszka Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 Ja również jak @Daresh polecam dla potomnych MyDevil.net - bardzo dobry shellowy hosting, szybki, przyjemny w obsłudze, nigdy nie stwarzali problemu. Jeżeli już coś się działo czy był problem z konfiguracją support odpowiadał w ciągu paru godzin z precyzyjną informacją. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Maćq84 Posted October 1, 2020 Share Posted October 1, 2020 On 1/24/2019 at 6:11 PM, tworma said: Ja mogę polecić ovh z plesk na polskich serwerach Nie wiem, jak rok temu było, ale obecnie to chodzi tragicznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tworma Posted October 8, 2020 Share Posted October 8, 2020 On 10/1/2020 at 3:20 PM, Maćq84 said: Nie wiem, jak rok temu było, ale obecnie to chodzi tragicznie Ja nie mam żadnego problemu, a z czym jest największy problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 maltit Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Ma ktoś doświadczenie z cyberfolks lub dhosting? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 emil.m Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 Witam, stawiał ktoś może Prestashop na AWS? Jakie macie doświadczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Stefa83 Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 (edited) On 10/12/2020 at 10:53 AM, maltit said: Ma ktoś doświadczenie z cyberfolks lub dhosting? Cyberfolks to dawny linuxpl, jest dość chwalony, wzięłam go teraz pod swój pierwszy sklep, który stawiam. Wcześniej miałam na nim stronę. Jeden minus - jak dziś się dowiedziałam, kiedy nie mogłam przez chwilę się wbić na sklep - nie mają przekierowania ruchu w czasie problemów z serwerem, dopiero będą coś takiego wdrażać, liczę że to poważnie zaawansowany plan. Nie korzystam z hostingu typowo pod Prestę, mam u nich "zwykły" hosting. Jeśli sklep kiedyś zacznie nie wyrabiać, można w każdej chwili zmienić pakiet na wyższy i nie wiąże się to z opłatami w zakresie migracji, tylko z dopłatą za lepszy pakiet, resztę robią oni. Oprócz tego mają bardzo dobre i szybkie wsparcie klienta. To tyle co mogę powiedzieć na dziś. Jestem zadowolona na razie, gdyby było przekierowanie ruchu, to czułabym się już w pełni zaopiekowana. Edited October 23, 2020 by Stefa83 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kolmen Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 kylos.pl - testowałem i nie polecam. Totalny dramat zarówno support jak i hosting współdzielony. support przekleja tylko gotowe odpowiedzi wgl nie czytając co się do nich pisze Rygorystyczne limity na które łapiesz się nawet włączając aktualizacje sklepu (np maximum execution time 30sekund, Użycie Operacji I/O = 10) Limity takie same dla wszystkich pakietów więc jedyne co mogą Ci zaproponować do wykupienie VPS tylko po to żeby presta chodziła normalnie Wejście do BO trwa kilka sekund, a przejścia do zakładki moduły (na świeżym sklepie) trwa ok 15-20sekund to ich kłamliwa oferta https://www.kylos.pl/hosting-dla-prestashop/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 maltit Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 @kolmen Jak duży sklep chcesz hostować? Ile produktów, odwiedzin i zamówień dziennie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 KamikStudio Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Żadnych polskich, tylko i wyłącznie CloudWays. Generalnie, żaden polskich host nie ma podjazdu do tego hostu. CloudWays inaczej DigitalOcean - większość gigantów jest postawiona na tych hostach. CloudWays także obsługuje AWS'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Wojtan
Cześć,
ostatnio dowiedziałem się na tym forum, że az.pl nie jest najlepszym wyborem jeśli chodzi o usługi hostingu pod Preste.
Jakie są Wasze doświadczenia? Który hosting najlepiej współpracuje z Presta?
20 answers to this question
Recommended Posts