g0a Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 (edited) Witam. Czy ktoś z szanownych kolegów spotkał się z następującym problemem? Część elementów BO jest po polsku, a część po angielsku.Świeża instalacja 1.6.1.12 przeprowadzona po polsku.W przeglądarce wyłącznie język polski. W BO zainstalowany wyłącznie język polski.W ustawieniach użytkownika ustawiony język polski. Locale na serwerze PL_pl. Problem pokazany na załączonym zrzucie. Dodatkowo jestem pewien, że na poprzednim "projekcie" wszystko miałem spolszczone, bo mam nawet zrzuty ekranów w dokumentacji i tam to widać. Z góry dzięki za pomoc. Edited April 2, 2017 by g0a (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lukas927 Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 Miałem to samo. Próbowałeś wgrywać inne spolszczenia ? mi pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 g0a Posted April 2, 2017 Author Share Posted April 2, 2017 tzn. skąd wziąć inne spolszczenia poza tym oferowanym w standardzie? poza tym na moim wcześniejszym projekcie nie było tego problemu - a też nie instalowałem żadnych extra spolszczeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lukas927 Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 https://www.prestashop.com/pl/tlumaczenia i tam jest do wyboru ja brałem to spolszczone 100% i zadziałało Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 g0a Posted April 3, 2017 Author Share Posted April 3, 2017 Problem rozwiązany. Kliknąłem "Add or update language" w sekcji "Tłumaczenia".Po tym język Polski pojawił się w całym BO. Zaznaczę tylko, że nie wskazywałem żadnych plików z tłumaczeniami. Wszystko uaktualniło się samo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
g0a
Witam.
Czy ktoś z szanownych kolegów spotkał się z następującym problemem?
Część elementów BO jest po polsku, a część po angielsku.
Świeża instalacja 1.6.1.12 przeprowadzona po polsku.
W przeglądarce wyłącznie język polski.
W BO zainstalowany wyłącznie język polski.
W ustawieniach użytkownika ustawiony język polski.
Locale na serwerze PL_pl.
Problem pokazany na załączonym zrzucie.
Dodatkowo jestem pewien, że na poprzednim "projekcie" wszystko miałem spolszczone, bo mam nawet zrzuty ekranów w dokumentacji i tam to widać.
Z góry dzięki za pomoc.
Edited by g0a (see edit history)Link to comment
4 answers to this question
Recommended Posts