Wojtan Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Hej, mam problem z którym nie wiem jak się rozprawić. Po włączeniu przyjaznych URL nie ładują się zdjęcia - wszystko inne działa. Wdzięczny będę za jakieś sugestie. Presta 1.6.1.12, serwer az. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Podaj link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 (edited) czakrownik.pl i jak to widzisz endriu107? Edited March 30, 2017 by Wojtan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 generowanie ponowne zdjęć nic nie daje i co ciekawe gdy dodaje nowe zdjęcia z już włączoną opcją przyjaznych linków te również się nie wyświetlają. Wygląda to np tak, że gdy wyłączone są przyjazne URL link do zdjęcia wygląda tak: http://czakrownik.pl/32-large_default/czakrownik-wisiorek-65-cm.jpg - brak obrazka a pierwotnie przed włączeniem tak: http://czakrownik.pl/img/p/3/2/32-large_default.jpg - obrazek się wyświetla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Przyjazny url generuje się poprawny. Przyczyną może być jakaś dziwaczna konfiguracja mod_rewrite na hostingu, tak jak jest na home.pl gdzie są same błędy z przepisywaniem reguł i trzeba coś tam poprawiać w htaccess. A jaką masz wersję php na hostingu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Zobacz w Preferencje zdjęcia jakie masz dodane zdjęcia, albo najlepiej pokaz screen z tych ustawień, poza tym az.pl został wykupiony przez home.pl już chyba ze dwa lata temu i żaden z tych hostingów się nie nadaje pod prestę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 Przyjazny url generuje się poprawny. Przyczyną może być jakaś dziwaczna konfiguracja mod_rewrite na hostingu, tak jak jest na home.pl gdzie są same błędy z przepisywaniem reguł i trzeba coś tam poprawiać w htaccess. A jaką masz wersję php na hostingu? Wersja PHP 5.4.45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 Zobacz w Preferencje zdjęcia jakie masz dodane zdjęcia, albo najlepiej pokaz screen z tych ustawień, poza tym az.pl został wykupiony przez home.pl już chyba ze dwa lata temu i żaden z tych hostingów się nie nadaje pod prestę. A jaki hosting polecasz pod preste? screen: http://czakrownik.pl/1.jpg http://czakrownik.pl/2.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Sklep był aktualizowany z starszej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 Sklep był aktualizowany z starszej wersji? Tak, aktualizowałem sklep za pomocą moduły 1-Click Upgrade Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Z jakiej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 Z jakiej wersji? 1.6.1.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 To nie powinno mieć znaczenia w takim razie, spróbuj jeszcze pobawić się ustawieniam w zakładce seo poniżej przyjaznych linków masz opcje od linków kanonicznych, apache czy modrewrite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wojtan Posted March 31, 2017 Author Share Posted March 31, 2017 To nie powinno mieć znaczenia w takim razie, spróbuj jeszcze pobawić się ustawieniam w zakładce seo poniżej przyjaznych linków masz opcje od linków kanonicznych, apache czy modrewrite. Wyłącz opcję Apache's MultiViews; Wyłącz moduł Apache's mod_security - takie mam opcję - zmiana niczego nie daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Wojtan
Hej,
mam problem z którym nie wiem jak się rozprawić.
Po włączeniu przyjaznych URL nie ładują się zdjęcia - wszystko inne działa.
Wdzięczny będę za jakieś sugestie.
Presta 1.6.1.12, serwer az.
13 answers to this question
Recommended Posts