misiek2592 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Witam mam problem z multistore na prescie. Mam sklepy xxx.pl xxx.de I chciałbym aby kazdy z tych sklepow dzialal osobno lecz na tym samym oprogramowaniu i bazie. W tej chwili gdy utworzylem multistore i oddelegowane sa obydwie domeny do tego samego podkatalogu. A w tej chwili gdy wchodze w domene xxx.de to przekierowuje ona automatycznie do domeny xxx.pl Jak to rozwiązac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Wystarczy poprawnie ustawić adresy w multistore tez z www i bez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek2592 Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 To jest okno domeny która jest dodawana i własnie ta domena przekierowuje sie na domene .pl. Czy mam jakies błedy w konfiguracji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 I jest dobrze sprawdziłem przed chwilą nie przekierowało mnie nigdzie natomiast musisz jeszcze dodać z www ponieważ ona będzie przekierowywała na pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek2592 Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 w strukturze multisklepu dodane sa 4 sklepy czyli sklep.pl sklep.de www.sklep.pl oraz www.sklep.de i nadal mam problem aby poprawnie wyswietlal sie sklep .de Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 To masz 4 sklepy czy 2? Jeśli 2 to w każdym ustaw po 2 domeny z www i bez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek2592 Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 dokładnie tak zrobiłem sklep A (sklep.pl , www.sklep.pl) sklep B (sklep.de, www.sklep.de) I nadal problem jest z domeną .de z tym ze jak dodałem z www to teraz wogole nie odpala domena Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Sprawdzam i według mnie jest ok jesli chodzi o wejścia z końcówka de to pozostaje na de, być może myli cie fakt że po de jest dopisywane pl i wygląda to tak: ***.de/pl/ ? To pl jest dopisane z języka wyświetlanego sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek2592 Posted March 29, 2017 Author Share Posted March 29, 2017 widze taki problem ze jak mam dodane sklepy sklep.de oraz www.sklep.de i jak ustawie domyslny url na adres z www to strona odpala a gdy ustawie bez www to nie wczytuje strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Co to znaczy nie wczytuje strony? Zacznij od wyłączenia SSL ponieważ nie masz certyfikatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek2592 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 po zainstalowaniu certyfikatu wczytuje sie poprawnie strona niemiecka jak i polska z tym ze gdy mam domyslny url na justwoods . de to strona wyswietla sie w jezyku polskim chociaz powinna w jezyku niemieckim, a gdy ustawiony jest domyslny url na www . justwoods . de to wyswietla sie w jezyku niemieckim. I nie wiem co na to wpływa Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Prawdopodobnie cookies, język powinien ci sie ustawić według języka przeglądarki lub według IP jeśli masz włączoną geolokalizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts